Anunțul a fost făcut de Codin Maticiuc pe Facebook, acolo unde a scris că nu a mai avut gust și miros, astfel că a decis să se testeze, rezultatul fiind pozitiv atât pentru el, cât și pentru iubita lui și pentru copii: „Luni seară am primit rezultatul: pozitiv. Am avut noroc că părinții mei și ai ei au nu a au fost infectați. Alt noroc este că am prins varianta de bogați: fără gust și miros și cam atât. Fără alte simptome care să ne supere. Doamne ajută”.

La două zile după ce a făcut acest anunț, juratul de la Masked Singer România a revenit cu un mesaj pe Facebook, afirmând răspicat că virusul există, chiar dacă mulți oameni nu cred în el: „Părerea mea despre COVID-19! Nu mi-a cerut-o nimeni, poate nu vă interesează, dar eu mi-o exprim oricum. În primul rând, acest virus există (Nu-mi vine să cred că trebuie să încep cu asta).

Există, dar este mai puțin nociv și mai puțin transmisibil decât s-a crezut la început. Că a fost prost evaluat sau că a suferit deja o mutație, greu de spus. Totuși, el încă are un procent de victime sigure: oameni în vârstă, oameni cu alte probleme de sănătate. Nu toți au norocul meu și al familiei mele, pentru care COVID-19 a fost cea mai ușoară răceală din viața noastră”.

Totuși, vedeta are o problemă. Nu înțelege de ce s-au luat anumite măsuri și dispus restricții, de ce acestea sunt încă de actualitate. ”Primul lockdown l-am înțeles. Nu știam cu ce ne confruntăm și trebuia sa ne protejăm. Măsurile de acum însă? Hai să le discutăm”, continuă el pe aceeași platformă.

”E normal sa avem grijă și sa mai apasăm câte o frână pentru a fi siguri ca avem locuri la ATI. Frână înseamnă mască în locuri închise, înseamnă spălat pe mâini, înseamnă anumite norme de distanțare chiar impuse. Până aici cred ca toți cei care știu ca pământul e rotund suntem de-acord.

Cu ce nu sunt de-acord? Cu exagerările în general. Nu sunt de-acord sa port masca în aer liber când ma plimb și sunt singur pe stradă. Dacă ajung la Universitate într-o mare de oameni o sa mi-o pun de îndată singur. Cred ca oamenii în vârstă și cei cu comorbiditati știute ar trebui să aibă chiar mai multă grijă decât ceilalți”, scrie el pe Facebook. Însă e departe de a fi singura sa nemulțumire.

”Cu ce nu mai sunt de-acord? Cu măsurile neegale, de legile cu dublu-standard. De ce nu funcționează restaurantele chiar și cu o distanțare rezultată dintr-un procent de ocupare de 50%, dar companiile aeriene zboară cu avioanele pline și pasagerii umăr la umăr? Da, vorbesc de cursele spre Istanbul de exemplu unde NU e nevoie de test covid înainte.

De ce poți sa ieși la o terasă în aer liber și nu poți merge pe Arena Națională, tot în aer liber, unde e posibilă orice distanțare imaginabila?

Suntem noi mai catolici decât Papa? Fie. Suntem. Ce nu înțeleg este de unde a apărut această grijă a autorităților pentru sănătate? Sau de când? S-au împlinit de curând 5 ani de la Colectiv și peste 30 de ani la revoluție. Spitalele noastre sunt groaznice. Rezervele nu au băi, infecțiile nozocomiale sunt la ele acasă. UK? Franța? Sa închidă țara căci coronavirus este problema lor unică în sistemul sanitar. Noi de ce nu arătăm dezinteresul obișnuit pentru bolnavi de data asta? Sa înțeleg ca s-a trezit guvernul și cum câștigăm lupta cu covidul se apucă de spitale?

Mi-ar plăcea sa văd mai mult curaj la guvernanții noștri. Și poate deschidere. Să văd cum se întreabă „cum sa facem sa meargă businessurile”. Sa caute soluții. De închis e tare ușor”, mai spune el.

Departe de a fi doar o vedetă cu o părere, Codin Maticiuc este un cetățean implicat, care încearcă să pună umărul la rezolvarea unor probleme. ”Nu luați în seamă penultimul paragraf. L-am scris și eu din frustrare. Protejați-va. Eu cum termin cu izolarea și boala ma reapuc de inițiativa mea #spitalepublicedinbaniprivati. Termin secția de hematologie pediatrica și cred ca voi continua tot la etajul 7 de la Fundeni, sectia nefrologie pediatrica. Și cândva, când voi termina la Fundeni cred ca dau o fuga la Craiova sa vad ce pot face și acolo la oncologie. Las la comentarii cum puteți ajuta și voi. Sănătate vă doresc”.

Vezi și Codin Maticiuc îi dă exemplu statului de bani gata, renovând secţia de Oncologie Pediatrică de la Spitalul Fundeni: ”După etajul 7, mă apuc şi de alte etaje!”

Citește și:

Cornel Ilie de la Vunk iubește din nou? Răspunsul artistului

Fotografie rară cu fetița lui Marius Moga! Cum s-a pozat aceasta cu celebrul ei tată