Ultimele șase luni de zile au fost un adevărat coșmar pentru o prezentatoare TV și pentru familia ei. Derek Draper, soțul lui Kate Garraway, prezentatoare la ”The Good Morning”, ediția britanică, a devenit cel mai longeviv bolnav din Marea Britanie care luptă infecția cu COVID-19 în spital.

Prezentatoarea TV și familia ei au trecut prin clipe cumplite de când soțul ei a fost internat în spital pe 28 martie. El a stat nu mai puțin de 184 de zile în spital, timp în care a ieșit și a intrat la Terapie Intensivă, unde a stat și în comă indusă.

Derek, care a împlinit 53 de ani, în luna august, s-a îmbolnăvit în luna martie și a fost depistat pozitiv la testul COVID-19. A fost atunci internat de urgență la terapie intensinvă, unde a fost conectat la un ventilator să-l ajute să respire. Și a stat săptămâni bune acolo înainte să fie trezit din coma indusă în luna iulie.

Soțul vedetei TV nu mai poate vorbi

La începutul lunii, Kate a dat noi detalii despre starea soțului ei în emisiunea GMB și a mărturisit cu lacrimi în ochi că au împlinit 15 ani de căsnicie și nu au putut sărbători împreună.

View this post on Instagram

Join Derek, Darcey and Bill on @gmb at 7.45am to talk all things Kate! ❤️ 🐜🐍🕷🦋 #TeamKate #ImACeleb #ImACelebrity #GMB #ExtraCamp #KateGarraway

A post shared by Kate Garraway (@kategarraway) on

„15 ani astăzi. Nu voi putea să-l văd azi. Speram să reușesc, dar medicii nu ne-au permis. Dar poate oricum ar fi cam ciudat. Deci da, este o zi grea. Dar, măcar el este încă aici”, a spus Kate.

”Kate a fost foarte puternică, iar forța ei ar trebui să fie o sursă de inspirație pentru mulți dintre noi”, a mărturisit una dintre prietenele lui Kate pentru Daily Mirror.

”Adevărul este că progresul este foarte, foarte încet. Derek e spitalizat de șase luni. A fost incredibil de greu pentru Kate, pentru că uneori arăta semne de îmbunătățire a stării de sănătate, iar după 24 de ore, starea i se înrăutățea. A fost, fără doar și poate, un pas înainte, doi înapoi.”, a mai spus sursa.

În tot acest timp Kate nu l-a putut vizita pe Derek, tatăl celor doi copii ai ei, Darcey și Billy, întrucât restricțiile impuse de pandemia de coronavirus. De multe ori, însă, medicii și asistentele au sunat-o pe Facetime de lângă Derek.

Soțul vedetetei TV a slăbit aproape 51 de kilograme

Din păcate, însă, el nu poate comunica și, deși, este un pic conștient, acesta nu a mai rostit niciun cuvând de când starea lui s-a înrăutăți și a fost indusă coma.


„Când l-am contactat, în sfârșit, pe Face Tine, văzându-l inconștient, a fost un mare șoc pentru mine. A slăbit aproape 51 de kilograme, a pierdut multă masă musculară. Pare epuizat, slăbit și e palid. Are cercuri negre sub ochi și e conectat la o grămadă de tuburi”, a povestit vedeta TV.

”Am trăit pe telefoane 24 din 7, așteptând vești de la Derek. Medicii m-au avertizat că starea lui de sănătate poate rămâne așa pentru ani de zile, motiv pentru care trebuie să-mi văd de viața mea în timp ce așteptăm vești de la el.”, a mai mărturisit Kate.

Potrivit Daily Mirror, bărbatul este cel mai longeviv supraviețuitor de coronavirus care primește în continuare tratament în spital. Acest titlu l-a primit după ce Fatima Bridle s-a întors acasă după 141 de zile petrecute în spital, dintre care 105 petrecute având nevoie de ajutor pentru a respira.

Citește și:

Veste de ultimă oră despre Sophia Loren

Colegi de platou, cei doi actori din cel mai popular serial vor deveni părinți pentru prima oară