View this post on Instagram

 

To all the doctors, nurses, carers, GPs, pharmacists, volunteers and other NHS staff working tirelessly to help those affected by #COVID19: thank you. #ClapForOurCarers #ClapForCarers #ThankYouNHS #ClapForNHS

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

Prinţii George, Louis şi Prinţesa Charlotte, cu vârste cuprinse între 2 şi 6 ani, au fost filmaţi în grădină, în timp ce aplaudă medicii și asistentele, foarte greu încercați în această perioadă de pandemia de coronavirus, care în Marea Britanie face ravagii.

În tot acest haos, clipul vine cu inocența de care toată lumea are nevoie.

Iniţiativa de a aplauda personalul medical a fost lansată în Italia, dar a depăşit frontierele, devenind deja una globală.

Prinţul William a subliniat importanţa solidarităţii în aceste vremuri dificile.

„Tuturor medicilor, asistenţilor medicali, infirmierelor, medicilor de familie, farmaciştilor, voluntarilor şi alţi angajaţi ai sistemului de sănătate publică ce muncesc neobosiţi pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de COVID-19: mulţumim”, este mesajul prinţului, însoţit de tag-ul #ClapForOurCarers (aplaudaţi-i pe cei are au grijă de noi)”.

În urmă cu două zile, bunicul micilor prinţi, Prinţul Charles, în vârstă de 71 de ani, a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

„Are simptome uşoare, dar se simte bine şi a lucrat de acasă în ultimele zile, ca de obicei”, se arăta în comunicatul oficial emis de reprezentanţii moştenitorului tronului Marii Britanii.

Ducesa Camilla de Cornwall, soţia prinţului Charles, a fost şi ea testată, iar rezultatele sunt negative.

Cei doi sunt în carantină la castelul Balmoral, reşedinţa lor din Scoţia.

Vezi și Semnal de alarmă al comunității științifice: Coronavirusul poate provoca 250.000 de decese în Marea Britanie și 1,2 milioane în SUA

Citește și: