„Nu-mi pasă (că am împlinit 80 de ani). E normal, timpul trece. Nu sunt nostalgică deloc”, a spus răzând Primadonna italiană.

Claudia nu doar că a fost una dintre cele mai frumoase ale anilor ’60, devenind celebră pentru trupul ei de sirenă și silueta fără cusur, dar a avut și o carieră de succes în actorie de peste 60 de ani, fiind considerată muza irezistibilă a lui Federico Fellini și rivala de temut a Sophiei Loren și a Ginei Lollobrigida.

Citește și: Regina Marii Britanii este devastată de durere. A fost răpus de cancer

Claudia Cardinale a împlinit vârsta de 80 de ani. Cum își trăiește celebra actriță bătrânețea și prin ce dramă a trecut la 17 ani. Mărturisiri emoționanteSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

A refuzat să facă operații estetice

Actrița a ales să îmbătrânească natural și nu a apelat la operații estetice pentru a-și „păstra” tinrerețea. „Urăsc operațiile estetice sau toate încercările care te ajută să maschezi trecerea timpului”, a spus aceasta.  „Nu mi-am ascuns niciodată anii, n-am fost și nu voi fi o stea, sunt o femeie normală ca oricare alta”, a mai adăugat ea.

Claudia și-a sărbătorit ziua pe scenă, la teatru, iar apoi a mers la restaurantul „Lo Scugnizzo”, alături de prieteni și familie.

În ciuda venerabilei vârste, Claudia Cardinale arată excepțional și continuă să apară pe scena teatrului Augusteo din Napoli, unde joacă în piesa „La Strana Coppia”.  Piesa, care a fost jucată la origini de doi actori bărbați, este o adaptare italiană a regizorului Pasquale Squitieri, care a fost partenerul Claudiei timp de 26 de ani, iar anul trecut s-a stins din viață.

„Era un proiect de care Pasquale era foarte mândru și fac asta în memoria ei”, a mai spus actrița.

Claudia Cardinale s-a născut în  La Goulette,  în Tunisia, pe 15 aprilie 1938, din părinți siciliani. Ea vorbea doar franceză, arabă și știa doar dialectul sicilian când și-a făcut debutul în cinematografia italiană. Vocea ei a fost dublată în italiană până în 1963 când a apărut în filmul de Oscar al lui Fellini, „8 1/2”, când regizorul a insistat ca ea să joace rolul în limba lui Dante.

La 17 ani, a fost violată

„La 20 de ani, am devenit eroina unui basm, simbolul unei țări a cărei limbă abia puteram să o vorbesc”, a dezvăluit Claudia în 2005, în biografia „My Stars”.

La vârsta de 16 ani, viața Claudiei s-a schimbat radical după ce a câștigat un concurs de frumețe. A fost desemnată „cea mai frumoasă femeie italiană din Tunisia”, iar premiul a fost o excursie la Festivalul de Film de la Veneția. Cum și-a făcut apariția acolo, imediat a început să atragă toate privirile, ceea ce a făcut-o să renunțe la planurile ei de a deveni profesoară. „Toți regizorii și producătorii voiau să facă filme cu mine și eu le spuneam că nu vrea”, mărturisește actrița. De altfel, ea a dezvăluit că tatăl ei a fost cel care a convins-o să dea o șansă actoriei.

Însă, viața ei nu a fost lipsită de obstacole, la doar 17 ani a rămas însărcinată, în urma unui viol. Mentorul ei, producătorul și regizorul Franco Cristaldi,    a convins-o, să nască la Londra, în mare secret, și să dea copilul familiei ei, în grijă. A născut un băiețel, pe nume Patrick, iar până când acesta a împlinit vârsta de 7 ani, îl prezenta ca fiind fratele ei, iar în cele din urmă a decis să spună adevărul, mărturisind că este fiul ei.

A jucat în peste 175 de filme

În 1963, la 25 de ani, Cardinale filma în același timp pentru drama „The Leopard” și pentru filmul lui Fellini, „8 1/2”, care s-au bucurat de un mare succes.

În scurt timp, Claudia a cucerit și Hollywood cu rolul din „The Pink Panther”, dar a refuzat să se mute în Cetatea filmului. Actrița a dezvăluit că în timpul filmărilor a primit cel mai frumos compliment de la actorul David Niven, care i-a spus: „Claudia, tu și spaghetele sunteți cea mai bună invenție a Italiei”. Celebra brunetă a jucat de-a lungul timpului în peste 175 de filme, iar anul trecut, a fost imaginea aniversară a Festivalului de Film de la Cannes.

Citește și: