Suverana, în vârstă de 95 de ani, a fost testată pozitiv, a anunţat oficial Palatul Buckingham, citat duminică de BBC.

Regina are „simptome ușoare, asemănătoare răcelii”, se arată în anunțul oficial. Se așteaptă ca monarhul să-și poată continua „îndatoririle ușoare” la Windsor, săptămâna viitoare.

„Ea va continua să primească asistență medicală și va urma toate instrucțiunile adecvate”, a subliniat palatul într-un comunicat.

Regina, în vârstă de 95 de ani, a fost în contact cu fiul ei cel mai mare, prințul Charles, care a fost testat pozitiv săptămâna trecută.

Anunțul vine la câteva săptămâni după ce regina a devenit cel mai longeviv monarh al Regatului Unit, atingând jubileul de platină de 70 de ani, pe 6 februarie.

Acest record este însă umbrit de absenţa soţului ei, prințul consort Philip, decedat în 2021, dar şi de mai multe conflicte în familia regală.

Cu o sănătate devenită mai fragilă odată cu înaintarea în vârstă, regina şi-a restrâns angajamentele publice, după ce medicii i-au recomandat la sfârşitul anului 2021 să se odihnească şi să petreacă o noapte la spital, pentru a efectua o serie de analize medicale.

Totodată, pentru prima oară, suverana britanică a fost văzută mergând în public cu ajutorul unui baston.

Vezi și Camilla Parker a fost diagnosticată cu COVID-19. Prințul Charles se află și el în izolare

Citește și:

Eros Ramazzotti și Michelle Hunziker, sărut în fața camerelor

Motivul incredibil pentru care Patrizia Paglieri s-a despărțit de iubit: ”Din păcate, este genul sicilian, prea…” Ce a deranjat-o atât de tare