Radu Pietreanu este unul dintre cei mai îndrăgiți actori din România, care a bucurat o generație întreagă cu talentul său actoricesc și cu personajul Costel, din Vacanța Mare. Născut la Târgu Cărbunești, în județul Gorj, acesta a parcurs un drum dificil până când a obținut celebritatea în Capitală și mai apoi în toată România.

Puțini știu că primul spectacol Vacanţa Mare a fost susținut în anul 1988, într-o remorcă de tractor.

A renunțat la avere pentru viață

Actorul s-a născut pe data de 27 ianuarie 1964 și până la vârsta de 58 de ani se poate mândri cu un succes fulminant, fiind un celebru scenarist și actor român. Însă, viața nu a fost simplă pentru el, căci succesul a venit la pachet și cu încercări.

Radu Pietreanu a mărturisit că și-a dat toată averea pe medicamente pentru a se trata de o boală gravă, fătă a spune, însă, despre ce e vorba.

Acesta a povestit că și-a vândut inclusiv casa din București pentru a-și salva viața. Acesta a spus că dacă ar fi păstrat banii și i-ar fi investit în ceva “eram un mort bogat acum”.

În urma mărturisirilor sale se înțelege că este vorba despre o boală foarte gravă, care a necesitat tratament mulți ani și banii s-au dus foarte rapid. Partea bună e că anii munciți în televiziune i-au adus sume importante, cu ajutorul cărora s-a putut trata.

„S-a întâmplat să cheltui banii pe care-i strânsesem din televiziune, să rămân fără bani. Acum am văzut că nu mai sunt așa ahtiat după bani, dacă mă sună cineva și mă întreabă „Vii să faci un spectacol?” Vin, dacă nu, nu caut eu.

Cu boala trebuie să cheltui cam toți banii, mi-am vândut și casa din București, tot. M-am mutat la Azuga, mi-au trebuit banii pentru tratament. Dacă aș fi investit, eram un mort bogat acum”, a declarat acesta în cadrul unui podcast, la Micutzu.

În 2019 s-a auzit că Radu Pietreanu avea probleme grave de sănătate. Chiar dacă toată lumea îl știa un bărbat plin de viaţă şi cu zâmbetul pe buze, actorul a trecut prin clipe grele, în urma veştilor primite de la medic. Acesta a decis atunci să plece de urgenţă în Turcia, acolo unde medicii l-au supus unui tratament specializat, potrivit relatărilor televizate din acea perioadă.

Vezi și Îl mai ții minte pe Frankfurt de la „Vacanța Mare”? Nu mai arată deloc cum îl știai!

Citește și:

Tom Hanks și Rita Wilson trăiesc o iubire ca în filme de 34 de ani

Ioana Ginghină recunoaște că apelează la un truc ca să scape de grăsimea de pe burtă: ”Dacă există aceste injecții, de ce nu, le încercăm”. Câte kilograme are