Georgeta şi Mihai Popovici sunt părinţii lui David și au făcut mereu tot posibilul pentru a-i oferi fiului lor condiţii ideale pentru sportul de performanţă.

Astfel, mama lui David Popovici lucrează în domeniul asistenței sociale, dar a urmat un curs de ofiţer antidoping, curs avizat de Agenția Națională pentru calificări, și a învățat și cu alte ocazii despre cum să îl ajute în toate modurile.

David își ia micul la 4:30 dimineaţa, în pat, cu ochii închişi, ca să se mai odihnească puțin. Sigur, pentru asta are nevoie de ajutor și sprijin în casa în care trăiește. Are primul antrenament la 6:30 și respectă un program foarte strict.

Mama lui David a făcut și cursul de ofițer control doping, doar ca să cunoască procedurile, să poată să prevină orice eroare în procesul de pregătire.

Dacă ar vrea, ar putea participa la controalele ANAD, la recoltări, dar nu în natație sau la clubul Dinamo, unde activează fiul său”, a declarat pentru gsp.ro Gabriela Andreiașu, director general ANAD.

Mihai Popovici, tatăl lui David, a terminat ASE şi lucrează în vânzări. În plus, este persoana care supraveghează îndeaproape suplimentele luate de fiul său, dar și orice mică problemă medicală apărută.

„Pe lângă faptul că vorbeau cu medicul de la club, fie veneau la noi, fie ne cereau sfaturi prin mail, interesându-se dacă e vreo problemă cu vreun medicament, dacă suplimentele puteau fi analizate sau dacă au certificate”.

Dacă David avea vreo problemă medicală obișnuită, dacă era răcit, de exemplu, se interesau la noi pentru orice medicament simplu. Căutau pe platforma noastră, dar apoi ne cereau și nouă confirmarea că era corect ce citiseră.

Țineam legătura chiar și noaptea, când David concura foarte departe. Părinții îi erau alături, iar tatăl ne scria și ne întreba, nu doar pentru fiul lor, dar uneori și pentru alți colegi de-ai lui. Știau că le răspundem foarte repede, așa cum facem pentru toți sportivii.

David și părinții săi sunt chiar un exemplu, sunt extrem de atenți și de disciplinați cu tot ce înseamnă o carieră profesionistă”, a mai spus directorul general ANAD pentru GSP.

Vezi și 10 lucruri inedite pe care nu le știai despre David Popovici. Ritualul unui campion mondial la 17 ani

Citește și:

De ce Andreea Tonciu nu mai doarme în același pat cu soțul ei. În ce condiții ar divorța: ”Aşa ceva nu iert”

Blestemul trupei Compact. Una dintre cele mai iubite formații a fost decimată de 6 decese: boli cumplite, un accident mortal și o crimă șocantă