Candidatul de centru are o poveste de dragoste mai neobișnuită, care face furori în tabloidele din Hexagon și a atras atenția întregii mass-mediei. Soția sa, Brigitte Trogneux, este cu 25 de ani mai în vârstă decât el și i-a fost profesoară de teatru în liceu, Emmanuel având 39 de ani, iar ea 64 de ani.

S-au cunoscut când el avea doar 15 ani

Potrivit unei noi cărți, intutulată „Emannuel Macron: A Perfect Young Man”, scrisă de jurnalista Anne Fulda, Macron avea doar 16 ani când a promis că se însoară cu Trogneux, o femeie măritată cu trei copii la acel moment. Părinții lui au încercat din răsputeri să-l facă să renunțe la această relație, însă acesta și-a dus promisiunea la capăt.

Emmanuel Macron campaigns in MarseilleSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Cei doi s-au cunoscut la o școală iezuită privată din Amiens, nordul Franței, când Macron avea doar 15 ani. Și în ciuda faptului că părinții lui i-au cerut să renunțe la relația cu aceasta, iar profesoarei i-au cerut să stea departe de el măcar până împlinește vârsta de 18 ani, tânărul Emmanuel nici nu a vrut să audă. El i-a propus profesoarei să facă o piesă de teatru împreună, iar femeia a acceptat spunând că nu credea că lucrurile între ei vor merge atât de departe. „Nu am crezut că vom merge atât de departe Am crezut că se va plictisi la un moment dat. Ne-am apucat de scris și încet încet eram total copleșită de cât de inteligent putea să fie acest băiat. Era total diferit față de ceilalți colegi din clasa lui”, a mai declarat Brigitte.

Ea era măritată și avea trei copii

Când a împlinit 16 ani, părinții lui l-au trimis la Paris să-și continue studiile, acesta fiind momentul în care i-a promis lui Trogneux, care avea în jur de 40 de ani că se va întoarce și se va căsători cu ea. „Orice ai face mă voi căsători cu tine”, i-a spus atunci acesta profesoarei lui. Trogneux, cunoscută mai mult sub numele de Brigitte Auziere (cel al soțului ei), i-a răspuns în lacrimi că nu poate să-i promită nimic.


„Ne sunam tot timpul și petreceam ore întregi la telefon, iar încet, încet, el m-a făcut să renunț la hotărârea mea de a sta departe de el, într-un mod incredibil, cu multă răbdare”, a povestit Trogneux într-un documetnar. Relația celor doi a continuat și după ce a plecat la Paris, unde a absolvit facultatea și a devenit adult și s-a angajat în domeniul bancar.
Trogneux a divorțat și a plecat după el la Paris, iar cei doi s-au căsătorit în 2007. Ea nu a luat numele lui, după divorțul de primul soț, și cei doi nu au nici un copil împreună, însă cu toate acestea, cei doi par că se iubesc ca în prima zi, fiind tot timpul extrem de drăgăstoși.

Brigitte Trogneux a plecat după el la Paris

Anne Fulda spune că înainte să scrie această carte a vorbit atât cu Emmanuel Macron și soția lui, cât și cu părinții lui, care au fost șocați de faptul că acesta nu a vrut să renunțe la profesoara lui. „Nu ne venea să credem. Ceea ce e clar e că atunci când Emmanuel a cunoscut-o pe Brigitte nu puteam să-i spunem că e minunat”, a spus mama candidatului, care spune că a și confruntat-o pe nora ei. „Nu vezi. Tu ai propria ta viață, dar el nu va avea copii cu tine”, i-a spus aceasta, potrivit cărții. Însă, din momentul în care fiul lor s-a căsătorit cu ea, părinții i-au acceptat relația și de atunci au început să o descrie pe nora lor drept „adorabilă”.

Cu toate acestea, Trogneux și Macron au refuzat să dezvăluie momentul exact în care cei doi au început să formeze un cuplu. „Nimeni nu va știi exact care a fost momentul în care povestea noatră s-a transformat într-una de dragoste.Acesta este secretul nostru”, a spus aceasta.
„Nimeni nu ar fi spus că relația noastră este neobișnuită dacă diferența de vârstă dintre noi era invers. Oameniilor le este dificil să accepte ceva care este sincer și unic”, a declarat recent Emmanuel Macron, care ar putea să devină cel mai tânăr președinte al Franței.

Trogneux își susține soțul în campanie și adesea este fotografiată ținându-l de mână și sărutându-l pe scenă așa cum s-a întâmplat și în cadrul unui discurs pe care Macron l-a ținut luna trecută. „Nu o țin ascunsă. Ea este aici în viața mea și întotdeauna a fost. Îi datorez foarte multe, pentru că ea m-a făcut omul care sunt azi. Dacă voi fi ales, nu, scuze, dacă vom fi aleși-ea va fi acolo lângă mine, cu un rol”, a declarat Macron.