Pentru prima dată în zece sezoane, cei trei Chefi au oferit cuțitele de aur aceluiași concurent – Sorin Ilieș, talentatul bucătar de 32 ani care a venit din Brașov pentru a-i încânta pe jurați cu rafinatul preparat din bucătăria franceză Tournedo Rossini: file din carne de vită și foie gras, într-un sos care l-a cucerit pe Chef Florin Dumitrescu. ”Eu mi-aș dori ca omul ăsta să fie în echipa mea doar ca să-mi facă acest sos. Sosul este genial”, a comentat el.

Cine este Sorin Ilieș, concurentul care a bifat o premieră în istoria „Chefi la cuțite”

Ideea de a se înscrie la „Chefi la cuțite” i-a aparținut soției concurentului: ”Ea are foarte mare încredere în mine”, a dezvăluit Sorin Ilieș, care este bucătar de 11 ani. ”Prima dată am început la 17 ani, ca barman ospătar la o mică afacere ce aparținea familiei mele. Acolo a fost primul meu contact cu clienții și, ulterior, am intrat în bucătărie. Am lucrat câțiva ani în Germania, dar cel mai greu a fost să fiu departe de casă. Asta m-a determinat ca în 2012 să fac promisiunea că nu voi mai pleca. Acum, de patru ani și jumătate lucrez la un restaurant cu tente de fine dining în Brașov”, a povestit el.

Sorin-Ilies-2-CopySeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Primul Chef care a pus cuțitul de aur pe masă după momentul degustării a fost Cătălin Scărlătescu, urmat imediat de ceilalți doi Chefi care au completat triada celor mai râvnite cuțite. ”Nici nu știu cum se procedează? Ați mai făcut asta vreodată?”, a întrebat concurentul, bulversat. ”E copleșitor. Dacă e bătaia atât de mare, nu știu ce să fac. Până când am timp să mă gândesc? O să respect planul de acasă și o să merg mai departe cu Chef Sorin Bontea”, a fost alegerea lui Sorin Ilieș în fața momentului unic trait de el la show-ul culinar.

”Ești primul în sezonul 10 care a luat cuțitul de aur. Și primul în 10 sezoane care a avut oferte de 3 cuțite de aur pe masă”, a concluzionat Sorin Bontea. ”Nu m-am așteptat niciodată la asta. Și nici nu mă consider atât de bun încât să merit trei cuțite de aur. Acum responsabilitatea e și mai mare, pentru că nu trebuie să dezamăgesc! După experiența asta știu sigur că o să visez vreo cinci ani numai Chefi la cuțite”, a mai declarat concurentul, emoționat.

Citește și: VIDEO Moment fabulos la „Chefi la cuțite”. Concurentul acesta are 70 de ani, dar arată de 40. Povestea incredibilă a grecului „fashionist”, care i-a lăsat mască pe jurați

Citește și: Iubita lui Cătălin Scărlătescu, superbă în costum de baie. Doina Teodoru știe cum „să-l topească” pe zbirul de la „Chefi la cuțite”