„Eram toată gașca la hotelul Union și vizavi era un coafor, și Doina zice: „te tund!”, eu având părul atunci încă lung.
Eu sunt foarte deschisă la lucruri noi, nu mă interesează, și am zis „Tunde-mă”. Și m-a luat de mână și mă duce vizavi, la coaforul ăla. Îți dai seama că nu știa nimeni cine sunt și pe Doina la fel, eram toți la început.
Le-a zis Doina să mă tundă scurt, dar coafezele nu au înțeles. M-au tuns scurt, dar nu foarte scurt, mi-au făcut niște sarmale în cap, parcă era mama nașă. Mai aveam puțin să îmi pui niște floricele în gogoșile alea, bigudiurile alea de mai dorm femeile cu ele noaptea.
Cam așa eram eu tunsă și când am apărut eu, foarte mândră de tunsoarea mea superbă, Doina mai avea puțin și leșina, nu știu dacă ea își mai aduci aminte de clipele acelea. M-a luat de mână și ne-am întors acolo și le-a spus „Scurt, am zis! Știți ce înseamnă scurt? Și după chestia asta o și faceți blondă!”.
Atunci m-am făcut blondă pentru prima oară”, a povestit Mirabela, referindu-se la nimeni alta decât Doina Levintza.
Care e adevăratul nume al Mirabelei Dauer
Mirabela Dauer a fost supranumită „Privighetoarea” muzicii uşoare româneşti. Toată lumea o știe ca Mirabela Dauer, dar altul era numele ei din buletin.
Marea artistă a fost invitata lui Horia Brenciu, în cadrul podcastului „Lucruri Simple”, de pe Youtube, unde a vorbit despre începuturile carierei sale, dezvăluind și adevăratul ei nume.
„Bella Scoru, pentru că așa mă cheamă”, a explicat artista, care spune că numele ei din buletin este Scorțaru.
Ulterior, vedeta s-a căsătorit cu Mircea Dauer și a păstrat numele acestuia și după ce au divorțat.
Cine era ”dom’ profesor”
Mirabela Dauer s-a născut la Bucureşti, la 9 iulie 1947. A debutat în 1963, alături de formaţia rock Roşu şi Negru, cu care interpreta în special melodii din repertoriul Ritei Pavone. Din 1967 a început cursurile Şcolii Populare de Artă, la clasa profesoarei Florica Orăscu, avându-i corepetitori pe Marius Ţeicu şi Marius Popp.
„La Şcoala Populară de Artă, clasa condusă de Florica Orăscu, am fost colegă cu mulţi artişti – Angela Similea, Dida Drăgan, Mihai Constantinescu, Olimpia Panciu, Ioan Luchian Mihalea (apoi el a făcut Conservatorul), Gabriel Dorobanţu, iar corepetitor era Marius Popp, apoi Marius Ţeicu, iar Emil Lerescu era profesor la Teorie muzicală.
Fiind colegi, am crescut împreună ca artişti. Marius era ‘dom’ profesor’!”, declara artista într-un interviu acordat Agerpres în urmă cu câțiva ani.
Vezi și Mirabela Dauer, mesaj dureros pentru fiul care a renegat-o: „Nu aș vrea să mă caute”
Citește și:
Dana Rogoz: „Parinții mei au hotărât să divorțeze după o masă de Paște, când eu aveam 8 ani”