Tânăra de 24 de ani, fără experiență, este fiica unui armurier celebru de la Hollywood, pe nume Thell Reed, care a lucrat cu actori de top, inclusiv Brad Pitt și Russell Crow. Singura experiență de lucru a tinerei de 24 de ani este producția „The Old Way”, cu Nicholas Cage, unde a avut un istoric de comportament destul de „neglijent” în jurul armelor și a fost „un pic neatentă cu armele”.

„Era puțin neglijentă cu armele, jucându-se din când în când cu ele”, a declarat sursa pentru The Daily Beast.

I-a dat o armă unei copile de 11 ani fără să o verifice

Două surse au dezvăluit pentru Daily Mail că Hannah Gutierrez-Reed i-a dat unei actrițe de 11 ani o armă fără să o verifice în prealabil.

„De câteva ori a încărcat gloanțe oarbe și o făcea într-un mod care nouă ni se părea nesigur”, a spus una dintre surse.

„Era cam neatentă cu armele, le flutura peste tot”, a adăugat sursa.

Potrivit unui mandat de percheziție eliberat vineri, Gutierrez-Reed a pus trei arme de recuzită pe un cart în afara locației de filmare, iar asistenul de regie Dave Halls a luat una dintre arme și i-a oferit-o lui Alec Baldwin, fără să știe că este încărcată cu gloanțe reale.

„Armă rece!”, a strigat Halls înainte de a-i da arma lui Baldwin, un semnal care indică faptul că arma este verificată și poate fi folosită în siguranță pentru scena care urmează să fie filmată.

Alec Baldwin on social mediaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Câteva secunde mai târziu, în timp ce filma o scenă într-o biserică în stil western, Baldwin a îndreptat arma către cameră și a apăsat pe trăgaci, împușcând-o mortal pe Halyna Hutchins, care îl filma, și rănindu-l pe regizorul Joel Souza, care se afla în spatele ei.

Surse din cadrul echipei de pe platoul de filmare al filmului „Rust” au dezvăluit că accidentul fatal în care Hutchins și-a pierdut viața a fost rezultatul unei serii de eșecuri de producție.

Asistentul de regie trebuia să verifice arma

Sursele au adăugat că asistentul de regie, Dave Halls , care i-a dat arma lui Baldwin și i-a spus că este sigură, ar fi trebuit să o verifice, dar nu a făcut acest lucru.

„El ar fi trebuit să fie ultima noastră linie de apărare și ne-a dezamăgit. Este ultima persoană care ar fi trebuit să se uite la armă”, a spus o sursă.

O altă persoană din cadrul echipei de producție a declarat pentru The Daily Beast că au mai fost alte trei inciente cu arme care s-au declanșat accidental pe platoul de filmare, înaintea tragicului eveniment.

Gutierrez-Reed a recunoscut într-un interviu acordat luna trecută că nu era sigură că este pregătită pentru postul de armurier al filmului „The Old Way”, singurul său proiect major înainte de „Rust”.

„Aproape că nu am acceptat job-ul pentru că nu eram sigură că sunt pregătită, dar pe măsură ce am început să lucrez, lucrurile au decurs bine”, a spus ea luna trecută într-un podcast despre postul de coordonator al departamentului de arme din cadrul filmului „The Old Way”, primul său job ca armurier principal.

De asemenea, a recunoscut că se temea cel mai mult de încărcarea gloanțelor oarbe în arme pentru că nu știa cum să o facă și a cerut ajutor tatălui său, cascadorul și specialistul în arme Thell Reed.

Alte trei incidente cu arme au avut loc – într-unul dintre ele dublura lui Baldwin a primit o armă încărcată despre care i s-a spus că este goală, și alte două în care armele s-au declanșat accidental într-o cabină închisă.

Pe de altă parte, asistentul de regizor, fusese concediat de la un film anterior pentru un accident implicând o armă de foc, un membru al echipei suferind mai multe răni, relatează AFP.

„Dave Halls a fost concediat de pe platoul + Freedom’s Path + în 2019, după ce un membru al echipei a suferit răni uşoare când o armă a fost acţionată accidental”, a declarat pentru AFP un producător al filmului respectiv, care nu a apărut încă pe ecrane.

„Halls a fost dat afară de pe platou imediat după focul de armă tras cu recuzita. Producţia nu a început să turneze din nou până când Dave a părăsit scena”, a adăugat sursa, precizând că a fost făcut un raport scris în acel moment.Potrivit The Wrap, un site specializat în divertisment care citează surse apropiate de filmările la „Rust”, arma care a ucis-o pe Halyna Hutchins fusese folosită cu câteva ore mai devreme de membrii echipei pentru tir în cutii de conserve.

Regulile foarte stricte ale industriei cinematografice în acest domeniu interzic însă prezenţa muniţiei reale pe platoul de filmare, tocmai pentru a evita acest tip de accident.

Foto: Profimedia