Radu Palaniță lucrează ca mecanic auto, este din București, pasiunea sa este muzica și și-a încercat de mai multe ori norocul de a-și face o carieră  din muzică.

„Nu am niciun fel de studii muzicale, însă am aflat că pot să cânt, în urma cu 4 ani și jumătate, într-un bar de karaoke. De atunci, la fiecare sfârșit de săptămână, frecventez locații de karaoke unde cânt alături de prieteni. Mi-am dat seama că vreau să încânt oamenii cu muzica mea”, a spus Radu.

Aseară a fost desemnat câștigătorul Românii au talent 2020 și a primit premiul cel mare în valoare de 120.000 de euro. Însă Radu nu a participat pentru prima dată la o emisiune de talente. El a fost anul trecut și concurent la emisiunea Vocea României de la Pro TV, unde nu a trecut de blind-uri.  Nu a reușit să întoarcă niciun scaun al juraților. Acesta susține însă că sfaturile juraților l-au ajutat foarte mult. Astfel, și-a învățat bine lecția, iar la Românii au talent l-a impresionat atât de tare pe Florin Călinescu, încât i-a dat  Golden Buzz.

 

„Eu asta apreciez la această emisiune. Faptul că oameni fără niciun semn al destinului descoperă ceva și vin aici. Și au o meserie. Uite, anul trecut era o croitoreasa. Acum este un mecanic auto. Mâine puteți fi milionari… Eu de un mecanic auto am nevoie. Vreau să te responsabilizez”, a spus Florin Călinescu, înainte de a oferi al patrulea Golden Buzz din acest sezon.

 

După marea finală, Radu Palaniță a oferit și câteva declarații emoționante: „Nu cred că îmi ajung cuvintele pentru a mulțumi tuturor. Pentru faptul că eu am oferit oamenilor multă emoție, aceștia nu au întârziat să-mi întoarcă serviciul, copleșindu-mă cu mesaje de susținere, admirație și încurajare. Un schimb de emoții. Le doresc tot binele din lume, să aibă încredere în mine în continuare și promit că am să fiu acolo să-i alin, să-i bucur și să-i încânt de fiecare dată, cât va fi posibil. Sunt foarte emoționat, nu credeam că oamenii vor avea atât de multă încredere în mine. Încă nu realizez ce s-a întâmplat. Aș vrea să le transmit tuturor celor care au fost alături de mine și vor fi pe mai departe că acest moment a fost piatra de temelie pentru ceea ce va urma în cariera mea, iar acest lucru li se datorează și lor”.

Pentru prima dată, la Românii au talent au fost premiate si locurile doi și trei, care au fost adjudecate de  Siena Vușcan,  și respectiv de Mihai Țigăret. Locul doi a primit  20.000 euro, iar locul trei  10.000 euro.

Premiul de Originalitate, de 10.000 de euro, a mers către Vlad Ciobanu, ales de telespectatori dintre cele mai spectaculoase momente din sezon. Acestea au fost difuzate în loc de semifinală, săptămâna trecută.