Cine este Bogdan Ioan, câștigătorul Vocea României 2018. În fiecare etapă, Bogdan a bucurat antrenorii și publicul cu timbrul lui vocal deosebit, dar și cu abilitatea de a face spectacol și de a se implica în totalitate în momentele pe care le-a adus pe scenă. Reprezentațiile lui au fost un mix perfect de sensibilitate și energie, iar piesele alese împreună cu Smiley l-au ajutat să demonstreze că poate aborda mai multe stiluri muzicale. Calitățile lui vocale au convins publicul că merită să câștige sezonul 8 Vocea României!

A fost unul dintre cei mai buni dansatori din țară

Bogdan are 28 de ani, este din Constanta însă a studiat Ahitectura la Iași.  A făcut dans sportiv de performanță până la 17 ani. La un moment dat a fost printre cei mai buni dansatori din țară. La 17 ani, a renunțat pentru că a pus facultatea pe primul loc.

Tatăl său lucrează în domeniul construcțiilor, ca inginer și l-a sfătuit să facă arhitectura.

Era cel mai mare fan Michael Jackson și a început să îi copieze mișcările. Apoi ambiția l-a făcut să își dorească să cânte ca el. În fiecare zi, repeta de la 7 seara  până pe la 2-3 noaptea. Încet, încet, a început să sune bine și impulsionat de către prieteni s-a apucat și de câteva ore de canto.

A fost devastat de moartea lui Michael Jackson

În noaptea în care Michael Jackson a murit, Bogdan a fost devastat. A plâns toată noaptea cu toate ca ziua următoare  trebuia să dea bacul la română.

A venit pentru facultate la Iași deoarece îi era frică că nu o să intre la București. Aici a fost descoperit de către baieții de la Opis Band care i-au propus să intre la ei în trupă. Membrii trupei l-au învățat să cânte corect. Împreună cu aceștia a făcut un spectacol tribut Michael Jackson. L-au organizat de două ori întrucât a avut succes mare în Iași. A fost foarte ușor pentru el deoarece știa pe de rost toate piesele plus coregrafiile.

Cu toate că a început cu acest stil, Bogdan și-a dorit întotdeauna să demonstreze că poate interpreta și piese din alte registre muzicale și a reușit să facă acest lucru la Vocea României.

În marea finală, Bogdan a cântat trei piese: Billie Jean – singur, I want to spend my lifetime loving you – împreună cu Feli și În lipsa mea – împreună cu Smiley și de fiecare dată a ridicat publicul în picioare.

Citește și: