“Miracolul s-a produs din nou. Sunt fericit să vă anunț nașterea băiețelului nostru. Mulțumesc Mirabelei, care în toate lunile astea s-a ocupat de tot, eu fiind de la 9 la 9 la primărie, inclusiv multe week-end-uri, și și-a asumat să o facă în continuare. Mulțumesc profesorului Peltecu și echipei de medici de la Filantropia pentru profesionalismul și afecțiunea cu care ne-au însoțit în acest parcurs. Sănătate tuturor!, a anunțat, vineri dimineața, fericitul tătic, la o zi după ce a devenit și tată de băiat.

La fel de emoționat a fost Nicușor Dan și la nașterea primului copil, în 2016. A spus că venirea pe lume a micuței Aheea a fost cea mai fericită zi din viața lui. „Trăiesc cea mai fericită zi din viață. Am devenit tatăl unei fetite minunate și sănătoase. Mulțumesc, Mirabela, pentru bucuria uriașă pe care mi-ai făcut-o”.

nicusor-dan-si-sotia-7SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 16

Cine e soția lui Nicușor Dan, prima doamnă a Bucureștiului

Dar cine este soția lui Nicușor Dan, femeia discretă care l-a susținut, necondiționat, la alegerile din 2012, 2016 și 2020 pentru Primăria Capitalei. Mirabela Grădinaru este vasluiancă get-beget, lucrează ca manager la una dintre cele mai mari companii auto din România și este femeia alături de care Nicușor Dan a pus bazele Asociației Salvați Bucureștiul, iar apoi al partidului Uniunea Salvați România.

Povestea lor de dragoste este clasică, dar intensă. S-au cunoscut în studenție, în 2005, iar nunta au făcut-o în 2017.

“Ne-am cunoscut în anul 2005, pe vremea când eu eram studentă în București, la Geografie. Îmi aduc aminte că se terminase sesiunea de examene, aveam bilet să mă întorc acasă, dar chiar în ziua aceea s-a întors o prietenă ce fusese plecată cu bursă Erasmus în Franța. Am renunțat să mă mai întorc acasă și am ieșit cu mai mulți prieteni. Am zis să mergem seara în Club A, clubul pe care noi îl frecventam în serile de după sesiune sau de după zilele în care aveam proiecte, iar atunci l-am întâlnit pe Nicușor. Sau el m-a întâlnit pe mine. Nu știu dacă a fost dragoste la prima vedere, dar a fost chimie, atracție, asta a fost sigur. Apoi, lucrurile au venit de la sine”, declara Mirabela, în 2016, pentru publicatia vremeanoua.ro.

În anul în care au devenit părinți pentru prima oară, Mirabela și Nicușor s-au și căsătorit, ceremonia fiind una discretă. “Am ales să facem nunta după alegeri (alegerile locale din 2016) și nu înainte de campanie, pentru că nu vrem să transformăm acest eveniment într-un circ”, spunea pe atunci Nicușor Dan. Mirabela a fost pe aceeași lungime de undă. „Dorim să ne păstrăm viața personală departe de cea publică, să rămână în intimitatea noastră și nu pe primele pagini ale ziarelor, pentru că, deși Nicușor Dan a ales să devină o persoană publică, la urma urmei suntem oameni liberi și nu aparținem cu totul societății în care trăim”.

Mirabela Grădinaru, elogiu soțului ei, în campania electorală

Mirabela Grădinaru a vorbit la superlativ despre soțul ei, în campania electorală, încercând să-i facă pe oameni să-l cunoască și pe omul Nicușor Dan.

„S-au scris multe despre Nicușor și totuși prea puține, dacă este să mă gândesc la ce reprezintă Nicușor pentru România. Nu voi face lista realizărilor lui, vă las pe voi să o faceți, dar voi scrie câteva rânduri despre ce înseamnă Nicușor pentru familia noastră, despre bucuria de a-l avea ca partener de viață și tată al fetiței noastre. Cu Nicușor fiecare zi este una deosebită, pentru că reușește să ne surprindă plăcut în fiecare moment pe care-l petrecem împreună: povestind întâmplări din copilărie și adolescență atunci când stăm la masă, citindu-ne poezii în serile în care nu este la TV, jucând șah și cărți, cu câte o floare, un film proiectat pe perete sau la cinema, o plimbare în parc sau prin cartier, când ne întreabă dacă avem bagajele pregătite și ne urcăm în mașină, fără să știm destinația finală.

Mirabela Grădinaru: “Nicușor este echilibrul căminului nostru”

Nicușor m-a învățat «iubirea necondiționată» și, fără să exagerez, îl consider echilibrul căminului nostru. Este un partener de încredere și pe care mă pot baza tot timpul, fie că vorbesc despre mine sau despre fetița noastră. Nicușor își respectă tot timpul promisiunile, dar asta o știm cu toții, nu este nevoie să detaliez. Cu Nicușor am căutat stațiuni mai puțin cunoscute turiștilor, în Grecia, până la 4 dimineața, am făcut matematică pe plajă, în Vama Veche, și am mers la meciuri pe stadion, stând la peluză. Dar tot cu Nicușor am căutat locuință, grădiniță și bonă pentru Aheea sau medici, atunci când a fost cazul. Nicușor este acel membru al familiei pe care toată lumea îl iubește, îl respectă și-l apreciază, și asta nu pentru ceea ce face el în viață publică, ci pentru iubirea cu care ne-nconjoară și pentru modul in care relaționează că fiu, frate, nepot, verișor, prieten, tată și partener”, scria Mirabela, pe Facebook, în timpul campaniei electorale.

Citește și: Marele cântăreț a devenit tată pentru a doua oară! Nimeni nu știa că soția lui era însărcinată!

Citește și: Mesajul public al lui Helmut Duckadam pentru soția mai tânără cu 20 de ani. S-a spus despre ea că i-a vânat averea. Cum a început povestea lor de dragoste și cum arată fata lor