Alec Baldwin a tras cu o armă de recuzită pe un platou de filmare din New Mexico și a împușcat mortal o femeie, directoarea de imagine, și a rănit un bărbat, regizorul filmului. În primele imagini cu Alec apărute după tragedie acesta este desfigurat de plâns. Cu ochii umflați, acesta nu-și poate reveni din momentele cumplite prin care trece. Incidentul petrecut pe platoul de filmare de la „Rust”, l-a marcat foarte tare, fapt pentru care și-a anulat toate proiectele. După tragedia care a dus la decesul regizorului de imagine Halyna Hutchins și l-a rănit pe regizorul Joel Souza, acesta și-a anunțat cunoscuții că se va retrage o vreme din viața publică și din celelalte proiecte cinematografice în care e implicat, potrivit unor prieteni apropiați ai acestuia.

Mai mult, noi detalii apar în legătură cu incidentul letal. Pistolul cu care s-a tras a fost scos din cutia în care era ținut de către armurierul care se ocupa de arme și pus alături de alte două pistoale de recuzită pe un cărucior. De acolo a fost luat de regizorul asistent și înmânat lui Baldwin.

De regulă, spun sursele media americane, aceste arme sunt verificate de cel puțin 3 ori înainte de a fi folosite, ceea ce se pare că nu s-a întâmplat de această dată.

Citește și: Actorul Alec Baldwin a făcut primele declarații. Cine i-a dat arma gresită?

Exclusive – Alec Baldwin looks unkept as he is spotted grabbing a coffee in the Hamptons, East Hampton, USA – 07 Oct 2021SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Actorul Alec Baldwin e devastat

„Toată lumea știe că a fost un accident, dar el este absolut devastat.” Alec devenise „isteric și absolut de neconsolat ore în șir” în urma împușcăturii , scrie presa din SUA, citând surse de pe platou.

Potrivit presei americane, o parte din echipa de filmare părăsise producția cu o zi înainte de incident din cauza preocupărilor legate de siguranță și de condițiile de muncă. The New York Post relatează că cel care gestiona recuzita folosită în film a fost angajat în mare grabă, doar cu o zi înainte, pentru ca filmările să poată continua.

Asistentul directorului a adus apoi pistolul în clădire și a strigat „pistol rece!” în timp ce îl înmâna lui Baldwin, indicând că arma nu avea niciun glonț pe țeavă.

Vicepreședintele Asociației Gunfighters, James Blackburn, spune că ori de câte ori se lucrează la un film, este normal ca cel puțin trei persoane să verifice armele de recuzită înainte de a fi folosite. „În cursul verii, am făcut un film cu Queen Latifah în care a trebuit să trag cu o armă,. Ei bine, arma aceea a fost verificată de armurier, de asistentul de regie, de mine, iar în final chiar și Queen Latifah a verificat-o.”

„De obicei, când se filmează, nu sunt permise pe platou și nici în apropierea locului de filmare niciun fel de arme. Tocmai pentru a nu avea loc un accident ca acesta”, a mai spus Blackburn.

Pe măsură ce investigația continuă pe platourile de filmare, mulți întreabă dacă vor fi depuse acuzații.

„Dacă Alec Baldwin juca rolul așa cum a fost el scris în scenariu, așa cum fac orice actor și actriță de film în mod obișnuit, este foarte puțin probabil să existe acuzații penale împotriva lui”, a spus profesorul de drept al UNM, Joshua Kastenberg.

Katenberg adaugă, de asemenea, că este puțin probabil ca familia Halynei Hutchins, cea care a murit, să depună plângere pentru omor din culpă înainte de finalizarea anchetei. Chiar și atunci, s-ar putea să nu se ajungă în instanță.

„Bineînțeles, producătorii și industria cinematografică sunt companii mari, asigurate. Așa că, deși e posibil să existe plângeri, acestea se vor încheia rapid, cel mai probabil prin acorduri financiare”, a spus Kastenberg.

Alec Baldwin a transmis, sâmbătă, pe Twitter, primul mesaj după tragicul incident. În timp ce filma pentru un western (”Rust”), Baldwin a tras cu un pistol pe care îl credea de recuzită, glonțul lovind-o în piept pe regizorul de imagine Halyna Hutchins şi pe regizorul Joel Souza, care stătea în spatele ei, în umăr.

Armurierul care se ocupa de recuzită fusese angajat cu o zi înainte de tragedie

„Nu există cuvinte să-mi exprim starea de șoc și tristețea privind tragicul accident care a luat viața Halynei Hutchins, o soție, mamă și colega noastră profund admirată. Cooperez pe deplin cu ancheta poliției privind modul în care această tragedie a avut loc și țin legătura cu soțul ei, oferindu-mi sprijinul pentru el și familia lui. Inima îmi este frântă pentru soțul ei, fiul lor și pentru cei care au cunoscut-o și iubit-o pe Halyna”, arată mesajul transmis pe Twitter de Alec Baldwin.

Directoarea de imagine Halyna Hutchins şi regizorul Joel Souza „au fost răniţi prin împuşcare atunci când Alec Baldwin a descărcat o armă de foc utilizată la filmările” pentru lungmetrajul „Rust”, a precizat biroul şerifului din comitatul Santa Fe într-un comunicat.

Potrivit primelor informații asistentul regizorului a strigat „pistol rece” înainte de a-i înmâna actorului o armă de foc cu încărcătură reală, arată documentele instanței, citate de presa americană. Asistentul directorului nu știa că arma era încărcată cu cartușe reale când i-a înmânat-o lui Alec Baldwin și a descris-o ca fiind sigură, potrivit înregistrărilor instanței. La scurt timp după incident, soțul Halynei Hutchins a vorbit cu Alec Baldwin după ce actorul a ucis-o accidental, Baldwin oferindu-și întreg sprijinul pentru familia îndoliată. În cinematografie ”cold gun” semnifică o armă de recuzită inofensivă, spre deosebire de ”hot gun”, denumirea pentru arme reale.

Arma cu care s-a tras a fost luată de anchetatori ca probă, la fel ca și costumul pătat de sânge al lui Baldwin.

Potrivit Showbiz 411, Baldwin, care a jucat în peste 100 de filme, a fost auzit strigând pe platou „De ce mi s-a dat o armă reală?” imediat după ce a avut loc incidentul. „În toți anii de când joc în filme nu mi s-a dat vreodată o armă greșită!”, ar fi spus Baldwin (63 de ani) imediat după incident, când încă nu știa cât de grav rănite sunt cele două victime

Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, a fost evacuată cu un elicopter la un spital din apropiere, unde decesul ei a fost declarat de medici.

Regizorul filmului „Rust”, Joel Souza, în vârstă de 48 de ani, a fost de urgență la spital, dar starea lui este stabilă și deja a fost externat. Souza le-a mulţumit celor care i-au trimis mesaje de susţinere și a dat prima declarație, dar nu a spus nimic de Alec.

„Sunt devastat de pierderea prietenei şi colegei mele, Halyna. A fost o persoană bună, vibrantă, incredibil de talentată, a luptat pentru fiecare pas şi m-a făcut mereu să fiu mai bun”, a spus Souza în declaraţia sa.

„Gândurile mele sunt alături de familia ei în acest moment foarte dificil. Sunt recunoscător pentru revărsarea de afecţiune pe care am primit-o de la comunitatea noastră cinematografică, oamenii din Santa Fe şi sutele de străini care m-au contactat … Cu siguranţă mă vor ajuta să mă vindec”, a scris el.

Foto:Profimedia