Dezvăluirea a fost făcută de actorul  Matt Smith, care îl interpretează pe soțul reginei Elisabeta a II-a în serialul de succes  ”The Crown”. Starul  a mărturisit că în timp ce se documenta la palat pentru rolul său ca să intre cât mai bine în pielea personajului, a descoperit că ducele de Edinburgh este cel mai popular membru al casei regale, deși toată lumea avea o concepție greșită de el și îl considera mult prea serios și arogant.

„În urma descoperirilor mele, am descoperit că el (n.r. printul Philip) este extrem de amuzant, foarte deștept și foarte popular. În casa regală, el este cel mai popular, în rândul angajaților de la palat”, a spus Matt pentru revista Variety.

Angajații de la palat îl adoră pe prințul Philip

„Dacă ați vorbi cu oricare angajat de la palat, Philip este cel pe care-l iubesc cu adevărat. Cred ca mai mult decat multi dintre ei, este un pic mai mult  un om din popor „, a adăugat el, precizând că Philip nu respecta întotdeauna protocolul regal și este”foarte  deschis ” cu personalul spre deosebire de ceilalți membrii ai familiei. Ei îl adoră”, a mai spus actorul.

 

Matt a mai mărturisit că i-a plăcut foarte mult să-l interpreteze pe prinț în serialul,d ifuzat de Netflix. Prințul Philipa  anunțat anul trecut că se retrage din viața publică, iar în ultima vreme a avut mai multe probleme de sănătate, având nevoie și de o intervenție chirurgicală la șold. Cut oate acestea, el a participat la nunta nepotului lui, Prințul Harry, cu Meghan Markle, și a mai fost văzut mergând împreună cu regina la biserică în Balmoral.

Citește și: