Christina Applegate împlinește 50 de ani. Celebra Kelly din „Familia Bundy” este una dintre cele mai iubite actrițe de la Hollywood, dar viața nu a fost deloc blândă cu ea.

Era doar o copilă când ne făcea să râdem în hohote în „FamiliaBundy”, iar acum pe 25 noiembrie împlinește 25 de ani. Deși au trecut atăția ani, Christina e neschimbată. Și-a păstrat frumusețea și a dovedit că este o femeie foarte talentată. Din păcate, viața nu a fost deloc blândă cu ea.

Sub zâmbetul frumos, actrița ascunde însă multă durere. În 2008 afla că suferă de cancer mamar. A urmat un tratament dur și o dublă mastectomie, traumatizantă pentru orice femeie. A reușit să treacă peste această încercare care ar îngenunchea pe oricine, dar destinul i-a mai pregătit o lovitură. În luna august, actrița care a reușit să învingă cancerul a aflat că suferă de scleroză multiplă, o boală puțin înțelească, care afectează pe viață.

A făcut anunțul pe Twitter, atunci când s-a simțit pregătită, vrând să arate astfel că își asumă încercările la care o supune viața și că e decisă să lupte: „Salut, prieteni. Acum câteva luni am fost diagnosticată cu SM”, a scris Christina.

„A fost o călătorie ciudată. Dar am fost atât de susținută de oameni pe care-i cunosc și care suferă, de asemenea, de această boală. A fost un drum greu. Dar, după cum știm cu toții, acesta continuă. Cu excepția cazului în care la un moment dat este blocat”, a scris actrița.

Christine Applegate nu se lasă doborâtă de boală

profimedia-0614128993-868×1024SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 12

În ciuda diagnosticului crunt, Christina încearcă să nu se lase doborâtă de boală și continuă să se bucure de viață ca și până acum. Mai mult, ea deja filmează pentru un sezon al serialului „Dead to me” de pe Netflix. Ea a fost surprinsă la filmări, în Malibu, SUA, alături de actrița Linda Cardellini, iar imaginile au uimit pe toată lumea, mai ales că mulți au crezut că va renunța la actorie din cauza bolii.

Ce este scleroza multiplă?

Scleroza multiplă (SM) este o boală imprevizibilă a sistemului nervos central, care perturbă fluxul de informații în creier, dar și între creier și corp. Nu există o cauză cunoscută pentru SM, dar oamenii de știință cred „că o combinație de factori de mediu și genetici contribuie la riscul apariției SM”, conform The National MS Society din SUA.

Majoritatea persoanelor cu scleroză multiplă sunt diagnosticate între 20 și 50 de ani, femeile mult mai des decât bărbații.

Applegate nu e singura celebritate carea primit un astfel de diagnostic. În aceeași situație se află și Selma Blair, Jamie Lynn Sigler sau Jack Osbourne.

Actrița e însă o luptătoare și asta se vede clar în felul în care își trăiește viața. Pentru că este purtătoare a genei BRCA1, la fel ca Angelina Jolie, actrița și-a extirpat în trecut și ovarele și trompele uterine. Din fericire, actrița a apucat să nască un copil. Fetița sa, Sadie Grace, are deja 12 ani.

În prezent, actrița este căsătorită cu basistul olandez Martyn LeNoble, ea având și un divorț la activ, în 2007, de Johnathon Schaech.