Imaginile scandaloase surprinse în luna septembrie de Christian Sabbagh și colegii săi pe străzile Romei, când mai multe persoane costumate în gladiatori au încercat să-i înșele pe români nu au rămas fără ecou. În acel incident, Christian Sabbagh se afla la fel ca și alți turiști în vizită la Colosseum.
După ce “Știrile Kanal D” au semnalat abuzul, autoritățile italiene au promulgat o lege care le interzice acestor “centurioni” orice activitate pe străzi și în preajma obiectivelor turistice din Roma.
Înregistrarea video în care este prezentată escrocheria a fost preluată de presa din Italia, iar politia locală a demarat o anchetă. Implicarea presei din străinătate și preluarea cazului prezentat în “Știrile Kanal D”, în urmă cu două luni, au dus la adoptarea legii care interzice orice activitate comercială de acest fel a așa-zișilor gladiatori.

“Reportajul a strânit o furtună în Italia și pot spune că sunt mândru că noi, ca români, am reușit să rezolvăm o problemă arzătoare a italienilor”, a spus Christian Sabbagh.

În prezent, realizatorul tv se pregătește intens pentru emisiunea “Sabbagh în acțiune”, care este programată să înceapă în luna ianuarie, la Kanal D.

Credit foto: Kanal D