Acesta își amintește că gândea așa: ”Dacă sunt gay, voi fi un ratat pentru eternitate”.

”Eram un copil care își descoperea sexualitatea… Poate sunt gay, poate sunt așa, poate nu sunt așa, nu pot fi așa”, a povestit el. ”Eram îngrozit”, își amintește el.

”Poate fi brutal, îngrozitpr, până realizezi că și cei din jurul tău trec prin așa ceva”, a mai povestit artistul în vârstă de 42 de ani, fost soț aș actriței Gwyneth Paltrow și tată a doi copii cu aceasta.

Muzicianul își amintește că a fost hărțuit de unii colegi, cei duri și masculini. Abia peste ani a realizat că, probabil, și aceștia treceau prin stări similare, punându-și, probabil, aceleași întrebări.

”Timp de câțiva ani, mi-au tot spus: Sigur ești gay! Și o făceau într-o manieră agresivă”, își mai amintește artistul.

Nu este adeptul niciunei religii, dar este credincios

Chris Martin admite de că de vină pentru felul în care vedea homosexualitatea, ca pe un păcat, ceva de neiertat, venea și din felul religios în care fusese crescut. Credea că a fi gay era ceva ”greșit”, așa că, dacă el însuși ar fi fost gay, totul ar fi fost în neregulă la el.

”pe la vreo 15 ani și jumătate, nu știu ce s-a întâmplat, dar mi-am spus: Și ce dacă? Și atunci toate au dispărut peste noapte”, își amintește el. Era pregătit să accepte faptul că ar putea fi gay – deși s-a dovedit că nu era cazul. Deja mare parte dintre idolii săi erau gay și pentru el nu mai era importantă orientarea religioasă.

Tot din acel moment, nici nu s-a mai raportat la vreo religie anume. ”Nu am o religie anume. Pentru mine, Dumnezeu este totul și în totul și este iubire, este miracol în fiecare celulă din orice și imensitatea misterului… Este în noi toți și fiecare e precios și patre dintr-un mare design”, a mai spus artistul, care în prezent este într-o relație cu actrița Dakota Johnson, în vârstă de 29 de ani.

Vezi și Gwyneth Paltrow, mesaj și pentru fostul și pentru actualul soț. Ce le-a transmis

Citește și: