11 sezoane „Chefi la cuțite”, 11 câștigători, dintre care 8 sunt bărbați și 3 femei. Stereotipul „femeia la cratiță” nu se aplică în cazul acestei emisiuni de cooking, ci mai degrabă acela că „cei mai buni bucătari sunt bărbații”.

În statisticile show-ului culinar de la Antena 1 trebuie amintiți și cei trei jurați, între care există o concurență acerbă. Sorin Bontea este cheful cu cei mai mulți concurenți câștigători, 6 la număr, spre deosebire de Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, care au trei, respectiv două trofee.

Marți, 20 iunie, Nina Hariton a adus cel de-al șaselea trofeu în palmaresul lui Bontea. Concurenta de 31 de ani, stabilită la Paris, a câștigata finala Chefi la cuțite sezonul 11 și a plecat acasă cu premiul de 30.000 de euro. Finala „Chefi la cuțite”, difuzată în intervalul 20:29 – 23:57, s-a impus ca lider de audiență pe toate targeturile, marcând recordul de audiență al acestui sezon. În minutul de aur, 22:37, Finala „Chefi la cuțite” a fost urmărită de peste 2,1 milioane de telespectatori.

nina-hariton-castigatoare-chefi-la-cutite-2SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

Cine sunt câștigătorii „Chefi la cuțite”

„Chefi la cuțite” a fost difuzat prima dată în martie 2016, la Antena 1. Emisiunea a fost moderată de Gina Pistol, în primele 9 sezoane. În sezonul al nouălea, Gina Pistol l-a avut ca ajutor pe Speak, iar ulterior soția lui Smiley a fost înlocuită pe perioada maternității de Irina Fodor. Sezonul al 11-lea a fost ultimul pe care Gina l-a mai prezentat, ea anunțând că se retrage și că se va dedica familiei.

Concurenții care au câștigat și au rămas în istoria „Chefi la cuțite” sunt:

 1. Cristi Șerb (Sorin Bontea)
 2. Cristian Voicu (Florin Dumitrescu)
 3. Gianny Bănuță (Cătălin Scărlătescu)
 4. Andrei Cristian Olteanu (Sorin Bontea)
 5. Bogdan Vandici (Florin Dumitrescu)
 6. Mihai Munteanu (Sorin Bontea)
 7. Alexandru Comerzan (Cătălin Scărlătescu)
 8. Ionuț Georgel Belei (Sorin Bontea)
 9. Narcisa Birjaru (Cătălin Scărlătescu)
 10. Florica Boboi (Sorin Bontea)
 11. Nina Hariton (Sorin Bontea)

Cum a fost finala „Chefi la cuțite” sezonul 11

Seara finalei a fost încărcată de emoții, cu o întrecere plină de adrenalină la bancurile de lucru. Pentru prima dată în istoria competiției, toți cei trei finaliști au fost câștigătorii cuțitelor de aur: Laurențiu Neamțu, cel care a obținut această distincție din partea lui Florin Dumitrescu, Paul Tudosescu, cel care a primit cuțitul de aur din partea lui Cătălin Scărlătescu, și Nina Hariton, prima femeie care a câștigat cuțitul de aur la show-ul culinar, obținându-l din partea lui Sorin Bontea.

Cei trei finaliști au avut de pregătit un meniu à la carte, cu aperitiv, fel principal și desert, fiecare bazându-se pe o echipă formată din foști concurenți ai acestui sezon. Alegerea echipei a reprezentat în sine un test de strategie, finaliștii având libertatea de a selecta și concurenți care făcuseră parte din echipe adverse.

După o așteptare copleșitoare a verdictului, victoria i-a revenit Ninei Hariton: concurenta lui Chef Sorin Bontea a câștigat marele trofeu și premiul de 30.000 de euro. Juriului Finalei a fost alcătuit din nume consacrate în domeniu, precum Florin Ivan, Iosif Ștefănescu, Roxana Blenche, Marian Cernat, Ștefan Popescu, Cătălin Petrescu, Patrizia Paglieri, Andreea Moldovan.

”E un vis minunat ceea ce trăiesc. Nici nu mi-am dat seama ce se întâmplă când mă luau toți colegii în brațe. Trofeul acesta este și pentru ei – pentru colegii din echipa pe care am avut-o în finală – dar mai ales pentru Chef Bontea, care a avut încredere în mine și mi-a oferit cuțitul de aur atunci când eu i l-am cerut, în acel moment memorabil din preselecții”, a mărturisit Nina, printre lacrimi de bucurie.

”Sunt atât de mândru de Nina. Nu-mi vine să cred! Și dacă stai să te gândești, ea m-a ales, de fapt, pe mine, în preselecții. Mi-a promis atunci că ajungem în finală și s-a ținut de promisiune, ba chiar a depășit-o”, a spus Chef Bontea.

Seara de gală s-a încheiat într-o atmosferă de sărbătoare, ceilalți doi finaliști salutând succesul Ninei. ”Mă bucur pentru victoria ei. Trebuie să accepți atunci când pierzi și să știi să mergi mai departe. Pentru mine este o împlinire faptul că sunt finalist Chefi la cuțite”, a spus Pablo. ”Eu am dat tot ce am putut. Ea a fost mai bună în această seară, îmi accept greșelile și merg înainte pe drumul meu”, a declarat Laurențiu Neamțu.

Cine este Nina Hariton, câștigătoarea „Chefi la cuțite” sezonul 11

Nina Hariton a reușit la „Chefi la cuțite” sezonul 11 o performanță la care nimeni nu s-ar fi așteptat. Practic, concurenta a primit nu unul, ci toate cele trei cuțite de aur. Cătălin Scărlătescu a oferit primul cuțitul de aur, urmat apoi de Florin Dumitrescu. Concurenta însă a spus că îl va alege pe Sorin Bontea dacă și acesta îi va oferi cuțitul de aur, lucru pe care l-a și făcut.

Ajunsă în fața chefilor, Nina Hariton, concurenta care a primit trei cuțite de aur și care a devenit cuțitul de aur al lui Sorin Bontea, a dezvăluit faptul că este din Republica Moldova și că locuiește de 8 ani la Paris, acolo unde este agent imobiliar.

nina-hariton-castigatoare-chefi-la-cutite-4SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 2

„Gătitul îl fac pentru familie, pentru prieteni. Mie îmi place foarte mult să primesc oameni și să fac farfurii frumoase, chiar și seara, acasă, atunci când gătim”, a mărturisit cuțitul de aur al lui Sorin Bontea, în timp ce își pregătea rețeta de piept de găinî cu piure de broccoli și sote de varză de bruxelles și kumquats.

„Am ajuns la Paris după iubire, după dragoste, după soțul meu actual. Ne-am cunoscut la o petrecere în Republica Moldova. El era în Franța, ne-am văzut trei luni și apoi m-am hotărât, la propunerea lui, să îl urmez și să merg în Franța. Am renunțat la tot și m-am dus cu inima. Când am plecat în Franța am renunțat la facultatea mea de teatru din Galați și l-am urmat pe el acolo. Am întâlnit un chef bucătar și a fost ca o lumină”, a mărturisit concurenta care a devenit cuțitul de aur al lui Sorin Bontea la Chefi la cuțite sezonul 11, potrivit Antena 1.

Aceasta s-a apucat de cursuri de gătit și a ajuns chiar să lucreze într-un restaurant ce aparținea chefului John Carlino, într-o braaserie a unui hotel de cinci stele. Florin Dumitrescu i-a apreciat parcursul culinar, însă a dorit să afle de ce concurenta a ales să devină agent imobiliar.

„Pentru că începeam la 7 și terminam la 12 noaptea, știți cum sunt chefii, pentru ei asta e viață. Pentru mine, presiunea aceasta, plus viața de familie, că am un copil, are 7 ani. Colegii niciodată nu mă înțelegeau când copilul era bolnav sau mergeam la urgențe sau să rămân cu el. Am zis că trebuie să fac ceva în care să am un echilibru între viața personală și cariera profesională. Am lucrat 5 ani în restaurante haute cuisine”, a mărturisit Nina Hariton, în ediția a treia a emisiunii Chefi la cuțite, de la Antena 1.

Citește și: Val de tragedii la „MasterChef” și „Chefi la cuțite”. 9 concurenți au murit în ultimii doi ani. Cei mai tineri aveau 37 de ani

Citește și: Cum arată soția lui Sorin Bontea. Juratul de la Chefi la cuțite a publicat, în sfârșit, o poză cu frumoasa lui parteneră de viață

Citește și: Emisiunea „Chefi la cuțite” e regizată? Ce răspunde o concurentă din acest sezon

Citește și: Ce familie frumoasă are chef Sorin Bontea de la „Chefi la cuțite”! Fiul e campion național, iar fiica are toate șansele să devină fotomodel