Vara a venit cu o nouă siluetă pentru tine. Câte kilograme ai slăbit și cum?

După ce am luat o decizie clară că vreau să fac o schimbare, am început procesul. Până acum am slăbit în jur de 30 de kilograme. Motivul principal este sănătatea și cred că nu trebuie să facem niciodată rabat de la calitate în viață: este foarte important să fim conștienți de alimentele pe care alegem să le mâncăm. Asta e cea mai mare investiție.

Care a fost cel mai greu lucru în acest demers?

Într-un proces de slăbire, cel mai greu este primul pas. Odată ce ai luat hotărârea și ai dublat-o cu multă muncă și determinare, totul vine de la sine. Momentele de început sunt cele mai descurajante în acest demers, dar important este să nu renunți.

De ce ai vrut să slăbești?

Sănătatea și starea generală de bine sunt principalele motive pentru care am ales să-mi schimb modul de viață.

Cum te simți acum?

Mă simt perfect, chiar pot să spun că m-am reîndrăgostit de mine. Am același tonusca la 17 ani și aș hoinări peste tot de dimineața până seara!

pe mareSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

 

Cu ce gânduri te întorci la filmări?

Avantajul meu de anul acesta este că pot să alerg mai mult pe lângă concurenți în timpul probelor și sper ca asta să mă ajute să câștig. Vreau în continuare să fiu primul în competiție și să-mi supăr colegii de juriu!

La ce să ne mai așteptăm de la tine în noul sezon „Chefi la cuțite“?

La spectacol și la victorie! Dar, ca de fiecare dată, la emoții, tensiune, la o luptă foarte strânsă între mine, Bontea și Dumitrescu, și la concurenți foarte talentați. Preselecțiile de anul acesta ne-au convins că în spatele oricărui personaj se poate afla un posibil bucătar și am rămas cu adevărat surprinși de farfuriile spectaculoase pe care le-am văzut în prima parte a jurizării. Ca de obicei, poveștile sunt impresionante și mă bucură să vad că suișurile și coborâșurile vieții pot motiva un om și îl pot ajuta în pasiunea pe care o are. Emoția se transmite mereu în preparate.

Ce vei căuta de data asta?

În fiecare sezon caut același lucru: gustul perfect. Dar în materie de concurenți caut persoane care să aducă victoria, așa cum au fost cele din sezonul trecut ,,Chefi la cuțite“. Ediția cu numărul trei a show-ului mi-a adus oameni extrem de speciali în echipă, alături de care am luptat și am construit. Nu mă tem să afirm că au fost cei mai buni concurenți care au venit până acum în emisiune.

Cu ce te mai poate surprinde un concurent?

Concurentul te poate surprinde în orice moment cu același lucru, prin modul în care reinterpretează și prezintă preparatele. Anul acesta caut oameni alături de care să ajung până în finală, oameni care să ofere atât savoare, cât și emoție. Sezonul trecut nu am câștigat toate probele, însă finala a fost a noastră, iar asta îmi doresc în continuare.

Dacă ai fi invitat la cină, acasă la o femeie pe care o placi, cu ce-ai vrea să te aștepte?

Nu vreau să mă aștepte cu nimic special pe masă. Vreau să mă aștepte ea, îmi este de ajuns. Eventual cu o îmbrăcăminte cât mai… sumară!

Dar tu cum ai organiza (cel puțin din punct de vedere culinar) o întâlnire romantică?

Eu cred că o șampanie este de ajuns pentru o întâlnire romantică. Dar dacă trebuie să includem și un preparat, m-aș rezuma la un aperitiv ușor pe bază de pește. La o întâlnire romantică nu este loc de mâncăruri gătite, sau greu de savurat. Aș spune stridii… stridii și șampanie!

Ești un bărbat romantic?

Toată viața mea am fost un bărbat romantic. și mă consider romantic prin simplul fapt că știu cum să le surprind pe femei: nu neapărat printr-un anumit lucru, ci uneori printr-un gest, sau printr-o glumă. Mai fac o prostie și… le surprind.

Dacă ar fi să faci un exercițiu, câte zile ai putea sta departe de bucătărie, fără să gătești și fără să vorbești despre mâncare?

Pot sta fără să gătesc  în jur de 24 de ore. Dar nu pot sta fără să vorbesc despre mâncare, probabil și în somn vorbesc despre asta. Dacă nu sunt la filmări, unde gătim sau degustăm preparate, sunt la mare în restaurant, iar pe unde mă duc toată lumea mă întreabă același lucru. Pe unde mă duc sunt întrebat de mâncare și toți reușesc cumva să mă bage la loc în bucătărie.

Care crezi că sunt cele mai importante calități ale unui bărbat, în general?

Cred că sinceritatea și generozitatea sunt cele mai importante atuuri ale unui bărbat. Dacă le ai pe acestea, ce să mai vrea femeia de la tine?

Ce talent ascuns mai ai, pe care nu-l cunoaște chiar toată lumea?

Nu am niciun talent ascuns, sunt doar talentat în bucătărie. Dar în ultima perioadă am practicat și am învățat foarte multe despre sailing. Este o altă pasiune de-ale mele. Mi-am luat deja permis, l-am obținut în mai multe etape și următorul pas este să dețin clasa A, ce mi-ar permite să mă plimb în jurul lumii. Fiecare ieșire pe mare este o adevărată experiență și mă bucur de această evadare ori de câte ori am ocazia.

Ipotetic, dacă ai putea să-ți alegi alți colegi de emisiune, dintre cei mai cunoscuți chefi internaționali, cu cine ai alege să prezinți „Chefi la cuțite“?

Chiar dacă nu îi cunoșteam pe Bontea și Dumitrescu, nu aș fi concurat niciodată alături de altcineva. Sunt total îndrăgostit de ei și cred că nu e nimic mai frumos decât să fii într-o competiție cu prietenii tăi, deci nu aș alege să jurizez în nicio altă formulă.

 

Cum era Chef Scărlătescu la 30 de ani, cum ești la 40 plus, și cum crezi că vei fi la 50 de ani?

La 30 de ani eram cam țăcănit și gras, la 40 plus mă consider un frumos bucătar, iar la 50 de ani… probabil un bătrânel excentric. Dar un lucru este cert: indiferent de vârstă, tot timpul voi fi înconjurat de femei frumoase, ca să-mi mențin spiritul tănăr.

Fără de ce nu poate trăi Chef Scărlătescu?

Să spunem că ordinea este aleatorie, dar mă simt nevoit să încep cu bucătăria. Deci bucătăria, barca și, nu în ultimul rând, fetele (râde).

 

Citește și: