Boseman a murit în casa lui din Los Angeles, înconjurat de apropiaţi, după o luptă de patru ani cu cancerul de colon. Boala a fost ținută în secret – doar familia știa prin ce iad trece actorul.

„Un adevărat luptător”, după cum l-a numit familia, Chadwick Boseman nu a vorbit vreodată despre diagnosticul – cancer la colon, stadiul trei – care i-a fost dat în 2016.

Anul trecut, în octombrie, când boala s-a agravat, el s-a căsătorit cu cea care i-a rămas alături până în ultimele clipe, Taylor Simone Ledward.

Cel mai recent film în care a jucat Boseman este „Da 5 Bloods” al lui Spike Lee, lansat vara aceasta de Netflix.

Născut pe 22 noiembrie 1977, în Anderson (Carolina de Sud), Boseman s-a remarcat în rolul jucătorului de baseball Jackie Robinson, în „42” (2013), şi în cel al muzicianului James Brown, în „Get on Up” (2014).

A devenit cunoscut la nivel mondial graţie „Black Panther”, succes din 2018, cu încasări de peste 1,3 miliarde de dolari, primul lungmetraj cu supereroi nominalizat la categoria „cel mai bun film” a premiilor Oscar.

El a mai jucat acelaşi rol în „Captain America: Civil War”, „Avengers: Infinity War” şi „Avengers: Endgame”.

Vezi și Întâi fiul, acum soția… Kelly Preston, soția lui John Travolta, a murit la 57 de ani. Suferea de o boală incurabilă

Citește și:

Irina Loghin și întreaga familie, internați la Matei Balș. Soțul și fiul artistei, testați pozitiv cu coronavirus

Adela Popescu, dezvăluire neașteptată la 34 de ani. Ce spune vedeta