Cu peste 100 de roluri în teatru și film, Cezara Dafinescu face parte din generația de aur a actorilor români. Superba actriță a împlinit vârsta de 74 de ani joi, 4 august, iar viața ei poate fi oricând scenariul unui film captivant.

În anii „80, mulți spuneau despre Cezara că este cea mai frumoasă actriţă din România și nu era greu să fii de acord cu acest lucru. A jucat impecabil în „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, „Să nu-ţi faci prăvălie cu scară” sau „Act veneţian”, iar talentul și frumusețea au mers imediat la inima publicului. Există și un rol pe care Cezara Dafinescu l-a făcut cu asumare, delicatețe și o naturalețe ieșită din comun. Actrița avea 44 de ani la vremea aceea, când și-a dezgolit sânii în pelicula ”Atac în bibliotecă” (1992). Imaginea cu Cezara Dafinescu vorbind la telefon, acoperită doar de un prosop, a rămas, mulți ani, pe retina cinefililor.

Cezara Dafinescu, o adolescentă superbăSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 23

Cezara Dafinescu, două căsnicii cu doi bărbați care au adorat-o

Și în viața personală a dat totul. Cezara Dafinescu a fost căsătorită timp de 23 de ani cu actorul George Motoi (1936-2015), de care a divorţat în 1997, și care este tatăl fiicei ei, Raluca. Apoi s-a îndrăgostit nebunește de omul de afaceri Gelu Fronea, care a murit în 2003, într-un accident de motocicletă. Actrița a fost sfâșiată de durere după această pierdere.

Florin Piersic a făcut o pasiune pentru Cezara Dafinescu

Florin Piersic, prieten și coleg de scenă cu Cezara Dafinescu, a făcut la un moment dat o pasiune nebună pentru frumoasa actriță. Șarmantul Piersic a bifat trei căsnicii, dar a mai avut în suflet încă trei femei. Este vorba despre Angela Similea, Cezara Dafinescu și Gabriela Vlad. Cezara i-a recunoscut Florentinei Fântânaru, într-un interviu pentru Jurnalul, că Piersic chiar i-a cerut, la un moment dat, să divorțeze pentru el. „Arătam atât de bine, încât oamenii îşi întorceau capul după mine pe stradă”, spunea actrița, pe bună dreptate.

„Oamenii ne iubeau atât de mult, încât şi atunci când eu, jucând-o pe Wanda, amanta lui Mircea, Florin Piersic, în «Gaiţele», mă aplaudau, deşi n-ar fi trebuit, pentru că eu o jucăm pe amanta… în sală erau numai soţii, dar ele mă plăceau pe mine, într-un rol de amantă..”, spune celebra actriţă. „Florin mi-a cerut la un moment dat să-l las pe George (n.r. George Motoi) şi să mă mărit cu el, dar eu râdeam şi nu l-am luat niciodată în serios!”, a povestit Cezara pentru sursa menționată.

Ce spune Cezara Dafinescu despre Florin Piersic

Timp de 15 ani, Cezara Dafinescu i-a tot fost colegă de scenă marelui actor Florin Piersic. „De-a lungul anilor, pe scenă, prin personajele noastre, ne-am iubit atât de intens încât acum, în viaţa de zi cu zi, nu ne-a mai rămas… decât… PRIETENIA! Dar prietenia este un stăpân tot atât de poruncitor ca şi dragostea… E mult mai mult, pentru că dragostea e risipitoare, dă şi ia cu amândouă mâinile. Prietenia e discretă, se mulţumeste cu puţin. Dar acest… puțin e tot ce e mai bun pe lume! Un prieten adevărat te prinde de mână și îți atinge inima… spunea cineva „, a scris Cezara, pe Facebook , de ziua lui Florin Piersic.