Certificatul de deces al lui Mathew Perry a fost făcut public, dar nu dezvăluie și cauza morţii actorului, care a fost găsit inconştient de asistentul său, în jacuzzi, în locuinţa sa din Los Angeles, în data de 28 octombrie.

Certificatul de deces obtinut de E! News arată că actorul a fost înmormântat la Forest Lawn Memorial Park din Los Angeles, aproape de studiourile Warner Brothers, unde a fost filmat sitcom-ul „Friends”, în perioada 1994-2004. Actorul a fost înmormântat pe 3 noiembrie, în cadrul unei ceremonii private, la care au participat și prietenii din Friends, Jennifer Aniston, Matt LeBlanc, David Schwimmer, Courteney Cox şi Lisa Kudrow.

În certificatul de deces nu apare nimic relevant despre cauza morții, această informație fiind încă „amânată”, în așteptarea rapoartelor toxicologice, după ce autoritățile au declarat, luna trecută, pentru NBC News, că rezultatele inițiale ale autopsiei au fost neconcludente.

Documentul mai precizează locul, data și ora morții lui Perry: 28 octombrie, ora 4:17 p.m. la reședința sa din Pacific Palisades, cartier rezidențial din Los Angeles.

Mathew Perry a murit la vârsta de 54 de ani

Matthew Perry, îndrăgitul actor care a jucat rolul lui Chandler Bing, în serialul ”Friends”, a murit pe 28 octombrie, la vârsta de 54 de ani. Perry a murit după ce s-ar fi înecat accidental, în jacuzzi, în locuinţa sa din Los Angeles. Două zile mai târziu, colegii săi din „Friends” au publicat o declaraţie comună.

„Suntem cu toţii complet devastaţi de pierderea lui Matthew. Am fost mai mult decât nişte colegi de distribuţie. Suntem o familie. Sunt atât de multe de spus, dar chiar acum ne vom rezerva un moment pentru a plânge şi a procesa această pierdere insondabilă”, au scris cei cinci. „În timp, vom spune mai multe, când şi cum vom fi capabili. Deocamdată, gândurile noastre şi dragostea noastră sunt alături de familia lui Matty, de prietenii săi şi de toţi cei care l-au iubit în întreaga lume”. 

Perry a fost foarte deschis în legătură cu luptele sale cu abuzul de alcool şi droguri după ce a devenit celebru în anii ’90. El a devenit dependent de Vicodin şi a mers la dezintoxicare după un accident de jet ski în 1997. Ulterior, el şi-a transformat proprietatea din Malibu într-un centru de dezalcoolizare.

„Când voi muri, nu vreau ca „Friends” să fie primul lucru care să fie menţionat – vreau ca primul lucru care să fie menţionat să fie ajutorarea altora”, a declarat Perry la podcastul „Q With Tom Power” în 2022, promovându-şi cartea de memorii „Friends, Lovers and the Big Terrible Thing”. „Voi trăi tot restul vieţii mele dovedind asta. Dependenţa este mult prea puternică pentru ca cineva să o învingă singur. Dar împreună, zi de zi, o putem învinge”. 

Citește și: Matthew Perry, detalii șocante despre cum era să moară de la droguri: comă, colon perforat, 14 operații la stomac, 55 de pastile pe zi, 15 internări la dezintoxicare

Citește și: Ultimele imagini cu Mathew Perry în viață și poza bizară, ca o premoniție, pe care a publicat-o pe Instagram