Celine Dion le-a dat fanilor ei cea mai tristă veste. După ce a anulat deja de trei ori datele din turneul său european din 2020, cântăreaţa a anunţat joi noi anulări de concerte din cauza problemelor de sănătate, inclusiv show-ul de la Bucureşti.

Într-un mesaj video postat pe reţelele sale sociale, Celine Dion a explicat că este victima unei „tulburări neurologice rare” care provoacă „spasme” şi dificultăţi la nivelul corzilor vocale. „Celine Dion este supravegheată de echipa ei medicală, care se ocupă de tratament”, precizează reprezentanții ei, într-un comunicat de presă. Echipa vedetei precizează că opt concerte programate pentru vara anului viitor sunt anulate.

Boala de care suferă Celine Dion: „Aceste spasme afectează fiecare aspect al vieții mele, inclusiv corzile vocale”

„Îmi pare rău că mi-a luat atât de mult timp să ajung în fața voastră. Îmi este tare dor de voi și abia aștept să fiu pe scenă și să vă vorbesc față în față. După cum știți, întotdeauna am fost ca o carte deschisă, dar până acum nu am fost pregătită să spun nimic. Acum sunt. De mult timp mă confrunt cu probleme de sănătate și a fost foarte dificil pentru mine să înfrunt această provocare și să vorbesc despre tot prin ceea ce am trecut.

Recent, am fost diagnosticată cu o boală neurologică foarte rară, numită Stiff Person Syndrom, care afectează cam o persoană la un milion. Acum știm că aceasta a cauzat toate acele spasme pe care le aveam. Din nefericire, aceste spasme afectează fiecare aspect al vieții mele cotidiene. Uneori am probleme când merg, alteori îmi afectează corzile vocale ca să mai pot cânta așa cum o făceam.

Mă doare să vă spun… Nu voi fi gata să reiau turneul în Europa, în luna februarie. Dar am alături de mine o echipă senzațională de medici, iar ei fac tot posibilul că să mă fac bine. Și pe copiii mei minunați, care mă susțin și îmi dau speranță. Lucrez din greu cu terapeutul meu de sportiv, zi de zi, pentru a-mi recăpăta forța și capacitatea de a fi din nou pe scenă. Dar, trebuie să recunosc că este o luptă”, a mărturisit, cu ochii în lacrimi, Celine Dion.

Deși vestea amânării turneului său până în 2024 a fost greu de anunțat pentru Celine Dion, artista a dat dovadă de o determinare remarcabilă. „Dar trebuie să recunosc că este greu. Tot ce știu să fac este să cânt, este tot ce am făcut în viața mea și este ceea ce iubesc cel mai mult pe lume”, a spus ea. Întotdeauna dau 100% în timpul spectacolelor mele, dar starea mea actuală nu-mi permite să vă ofer asta în acest moment”, a declarat Celine Dion, foarte afectată de această nouă amânare. Fac tot ce pot pentru a mă recupera”.

Citește și: Adevărul despre starea de sănătate a lui Celine Dion. Sora sa, Claudette, rupe tăcerea: „spasme musculare”, „picior răsucit”

Citește și: VIDEO Imagini noi și emoționante cu Celine Dion. Diva este de nerecunoscut, iar misterul despre boala ei se adâncește