Mama artistei Celine Dion, Therese Tanguay Dion, a încetat din viaţă joi, la vârsta de 92 de ani. Artista a scris un mesaj emoționant, pe contul său de Instagram, alături de o fotografie alb-negru de familie, și i-a dedicat unul dintre concertele sale… „Mamă, te iubim atât de mult… Îți dedicăm spectacolul din această seară și îți voi cânta din toată inima. Cu dragoste, Celine…”

 

Deși suferă enorm, Celine Dion a urcat pe scenă la doar câteva ore după ce mama ei s-a stins din viața, iar aceasta a făcut tristul anunț, cu lacrimi în ochi, în timpul concertului din Miami, FLorida.  Celine a ținut să le împărtășească fanilor câteva amintiri despre mama ei, înainte să-i asigure că este bine.

„Sunt convinsă că ați auzit știrile despre mama mea că a murit. Dar sunt ok. Mama mea avea 92 de ani și era bolnavă de eva timp. Știam că nu va mai fi alături de noi pentru mult timp. Acum 2 zile am primit un telefon de la asistentele care au îngrijit-o atât de bine și ne-au zis că se duce în curând. Foarte repede. Așa că noaptea trecută, am fost alăturid e frții și de surorile mele în Montreal și am stat toată seara lângă patul ei. Ne-am spus povești. Am cântat. Ne-am îmbrățișat și ne-am luat rămas-bun de la ea. Sunt convinsă că mama ne-a așteptat să fim toți alături de ea înainte să-și dea ultima suflare”, a mărturisit Celine pe scenă.

Premierul din Quebec, Francois Legault, a transmis de asemenea un mesaj emoționant pe Twitter. „Marea noastră familie de locuitori ai Quebecului deplânge o femeie remarcabilă, generoasă şi iubitoare care şi-a consacrat întreaga viaţă familiei sale”, a scris Legault.

„Avem o singură mamă, iar cea care a crescut şi călăuzit una din cele mai mari voci ale lumii s-a stins”, a transmis la rândul său ministrul patrimoniului canadian Steven Guilbeault

 

Therese Dion, supranumită în provincia canadiană francofonă „Maman Dion” (Mămica Dion), a avut 14 copii, Celine fiind cea mai mică (51 de ani, născută în 1968). Ea i-a lansat şi cariera viitoarei cântăreţe cu aproape 250 de milioane de albume vândute, trimiţându-i o casetă impresarului (şi viitorul soţ al artistei) Rene Angelil, pe când Celine avea 12 ani. Therese Dion a avut, timp de câţiva ani, o emisiune culinară la televiziune, şi-a vândut creaţiile culinare sub marca „Les pâtés de Maman Dion” şi a înfiinţat „Fundaţia Mama Dion” (Fondation Maman Dion), pentru a ajuta copii defavorizaţi din Quebec să urmeze şcoala. De asemenea, „Maman Dion” a compus melodia „Ce netait quun reve” (N-a fost decât un vis”), care a devenit repede un hit și a făcut-o celebră pe fiica sa.

 

Luna ianuarie se pare că este una blestemată pentru Celine Dion. În urmă cu patru ani, soțul ei, Rene Angélil, a murit pe 14 ianuarie 2016 după o lungă bătălie cu un cancer la gât, iar după 2 zile, în același an, s-a stins din viață și fratele artistei. Daniel DIon, pe 16 ianuarie, z în care a murit și mama ei.

Citește și: