Artistul, în vârstă de 79 de ani, şi-a recunoscut faptele de hărţuire sexuală. Inițial, în luna august, anul trecut, când au apărut primele acuzații, Domingo le-a negat și spunea că atitudinea sa a fost una corectă şi că acţiunile au fost consensuale. Însă acesta a fost găsit vinovat de hărţuire sexuală în urma unei investigaţii realizate de către Uniunea Cântăreţilor de Operă, fapt pentru care el și-a cerut scuze public.

27  de femei l-au acuzat pe acesta de comportament inadecvat, de la flirt până la avansuri sexuale explicite, atât la locul de muncă, cât şi în afara lui.  Potrivit BBC, Plácido Domingo a recunoscut că este vinovat de hărţuire sexuală şi a cerut scuze în mod oficial pentru modul în care le-a tratat pe colegele sale.

 

„În ultimele luni m-am gândit serios la acuzaţiile pe care mi le-au adus câţiva dintre colegii mei. Respect faptul că aceste femei s-au simţit suficient de confortabil încât să vorbească despre acţiunile mele. Vreau să le transmit că îmi pare nespus de rău pentru suferința pe care le-am provocat-o”, a declarat Placido.

 

„Îmi asum în întregime responsabilitatea pentru acţiunile mele şi pot spune că am învăţat din această experienţă. Înţeleg că o parte dintre femei nu au avut curajul de a vorbi de teama că profesia lor va avea de suferit. Nu asta a fost vreodată intenţia mea şi nimeni nu ar trebui să se simtă aşa vreodată“, a mai spus Domingo, în cadrul unui comunicat de presă citat de Los Angeles Times.

 

După acuzaţiile de hărţuire sexuală, operele din SUA au anulat mai multe reprezentaţii ale lui Domingo, iar la începutul lunii octombrie, tenorul a demisionat din funcţia de director general al Operei din Los Angeles pe care o deţinea din 2003.

 

Citește și: