Biagiotti a suferit un un infarct miercuri seara în casa ei de lângă Roma. Deși medicii au încercat să o resusciteze, nu au mai avut ce să facă pentru ea, aceasta suferind leziuni grave la creier,  decedând la spital vineri dimineața. Creatoarea de modă s-a remarcat datorită colecțiilor sale de tricotaje care i-au adus titulatura de „Regina Cașmirului”, propusă de publicația New York Times și care i-a marcat cariera.

LAURA BIAGIOTTI_Front RowMilan Womens Fashion Show A/W 13-14SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

A suferit miecuri un infarct

Fiica ei, Lavinia Biagiotti, a anunțat vineri moartea mamei ei pe Twitter, folosind un citat din Biblie. „În casa tatălui meu sunt multe locuri. Dacă n-ar fi așa, ți-aș fi spus. Eu mă duc să-ți pregătesc un loc”, a scris aceasta.

 

Biagiotti a început să realizeze haine pentru femei în anii `60, devenind rapid celebră. În 1988, a devenit singurul designer italian care a organizat un show de modă în China, prezentând rochii și bluze din cașmir și mătase. În același an și-a lansat și parfumul Roma.  Ulterior, aceasta a fost prima primul designer care a ținut un show de modă și la Kremlin, Rusia.

Ea a creat haine și pentru bărbați și pentru femei supraponderale, Laura Piu, dar și o linie de haine pentru copii, Biagiotti Junior.

 


În ultimii ani, fata sa, Lavinia, vicepreședinta casei de modă Biagiotti, a preluat conducerea companiei care avea sediul într-un castel din secolul al XI-lea, renovat, situat într-o zonă rurală din apropierea Romei, unde Laura și locuia. Compania Biagiotti mai produce, de asemenea, ochlari de soare și parfumuri, printre care cel mai cunoscut este „Roma”, numit așa după orașul celebrei creatoare.

 

Laura Biagiotti s-a născut pe 4 august 1943 și visa să devină arheolog, însă a renunțat la planurile ei pentru a-și ajuta mama, care avea o afacere în domeniul croitoriei. Ea călătorea des în SUA unde mergea la cursuri despre business și tehnologie. După ce a colaborat cu niște case de modă celebre, precum Shubert și Capucci, și-a prezentat propria colecție de haine în Florența, în 1972.

„A fi creator de modă e ca şi cum ai face un legământ. Devine religia ta pe viaţă”, a declarat aceasta pentru AP, la începutul carierei. Laura Biagiotti era extrem de mândră de Italia iar ani de zile a purtat un şal de caşmir în culorile roşu, alb şi verde, ale steagului naţional, potrivit site-ului www.independent.ie.  Soțul ei, Gianni Cigna, a murit de leucemie în 1996.