Olivia de Havilland  a murit la 104 ani. Una dintre figurile remarcabile ale generației de aur a Hollywoodului, care a jucat în legendarul film „Pe aripile vântului”, și-a sărbătorit ziua de naștere pe 1 iulie și a fost cel mai longeviv star de la Hollywood, alături de Kirk Douglas, care s-a stins din viață la începutul anului înainte să împlinească și el 104 ani.

Premiată de două ori cu Oscar, în 1947 şi în 1950, pentru rolurile principale din „To Each His Own” (1946) şi „The Heiress” (1949), de Havilland s-a născut în Japonia, într-o familie britanică. Din 1941, era cetăţean al Statelor Unite ale Americii, iar din 1953 trăia la Paris.

https://www.instagram.com/p/B0WYX3bnrTX/?utm_source=ig_web_copy_link

În anul 1939, Olivia de Havilland a fost  aplaudată, la premiera faimoasei ecranizări a romanului lui Margaret Mitchell, de 300.000 de oameni, record greu de egalat. Acum, ea este singura supraviețuitoare dintre colegii ei de platou.

Îndrăgita actriță a mărturisit că a trăit până la 104 ani câți alții în trei vieți. A avut o viață tumultuoasă, dar frumoasă și mărturisește că  nici dacă ar putea nu ar vrea să-și schimbe vârsta.“Ce simt în legătură cu vârsta mea? Sunt înnebunită după ea, n-aş face nimic ca să o schimb”, a declarat actriţa.

Din  anul 1958, Olivia  locuieşte la Paris și susține că de-a lungul întregii ei vieți are un singur și un mare regret. Și anume, cearta pe care a avut-o cu regretabila ei soră, Joan Fontaine, care a creat, de-a lungul timpului, multe situații stânjenitoare în showbiz. Celebra actriță a dezvăluit că suferă cumplit că toată viața ei, ea și sora ei au fost rivale, în loc să se susțină una pe cealaltă.