Deși mulți s-au gândit la ce era mai rău și credeau că Fan Bingbing a murit sau că a fost arestată, în mare secret, actrița a făcut prima declarație. Se pare că aceasta a fost investigată de autoritățile fiscale din China și s-a aflat sub supraveghere la domiciliu, într-o zonă din provincia Jiangsu. Însă,  în urmă cu două săptămâni  a fost transferată  din Jiangsu la Beijing, unde a primit o amendă colosală pentru evaziune fiscală.

Celebra actriță din China dată dispărută a rupt tăcerea. Ce s-a întâmplat în ultimele trei luni cu ea: „Sunt complet îngrozită…”SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Fan Bingbing trebuie să plătească statului chinez 129 de milioane de dolari

Actriţa va scăpa de acuzaţii dacă va plăti la timp 884 de milioane de yuani (circa 129 de milioane de dolari), potrivit CNN.

Starul, în vârstă de 37 de ani, celebră pentru aparițiile în francizele „X Men” şi „Iron Man”,  a dispărut de pe scena publică în ultimele trei luni, și nimeni nu a mai știut nimic de ea. Actrița nu a mai fost văzută din luna iunie, la o lună, după ce un fost prezentator chinez, Cui Yongyuan, a acuzat-o de evaziune fiscală.

Dispariţia sa a constituit subiectul a numeroase speculaţii în presa chineză şi occidentală. Recent, Fan a rupt tăcerea și a răspuns zvonurilor conform cărora aceasta a fost amendată cu aproape 130 milioane de dolari pentru evaziune fiscală, printr-o scrisoare publică pe rețeaua de socializare Weibo. Bingbing, una dintre cele mai bine plătite actrițe din lume,  mărturisește că se simte „rușinată” pentru faptul că a comis evaziune fiscală în urma încasărilor a filmul „Unbreakable Spirit” și alte proiecte, având parte de contracte de tipul „yin-yang”. Ea a precizat că a acceptat să plătească amenda și tot ce datorează statului chinez.

Citește și: Reacţia lui Kate Middleton când a fost întrebată de o fetiţă de ce e fotografiată. Răspunsul ei a devenit viral

Fan Bingbing și-a cerut scuze public pentru că nu și-a declarat veniturile

Contractele  ”yin-yang” se referă la situația când un actor semnează două contracte pentru același job: unul include suma pe care o primește efectiv, iar celălalt specifică o sumă mult mai mică, fiind prezentat fiscului, în vederea plătirii unor taxe mai mici.

”Astăzi, sunt complet îngrozită de greșeala pe care am făcut-o. Mi-am dezamăgit țara care m-a crescut, am dezamăgit societatea care a avut încredere în mine, am dezamăgit fanii care m-au iubit. Îmi ofer scuzele mele sincere încă o dată! Cer tuturor iertare”, a declarat Fan.

„Ca persoană publică, ar fi trebuit să respect legile și să fiu un model pentru această industrie și societate. Nu ar fi trebuit să mă abat de legi sau să devin coruptă  în gestionarea (companiilor mele), ceea ce a condus la încălcarea legilor, în numele intereselor economice. Fără politicile favorabile ale Partidului Comunist și ale statului, fără dragostea poporului, eu nu aș fi existat”, a adăugat ea.

Actrița nu a dezvăluit unde se află

Cu toate acestea, Fan nu a declarat unde se află în acest moment și ce se întâmplă cu ea.

Autoritățile  au amendat-o pe Bingbing cu aproximativ 70 de milioane de dolari pentru taxe neplătite, în această sumă fiind incluse și penalitățile. De asemenea, aceasta datorează statului alte 60 de milioane de dolari pentru impozite din trecut

Autoritățile chineze s-au folosit de notorietatea lui Bingbing pentru a avertiza și alte celebrități că ar fi bine să-și declare veniturile reale, amintindu-le că au lansat o campanie pentru a recupera toate taxele din trecut neplătite din industria entertainmentului.

Fan Bingbing a fost desemnată de prestigioasa revistă Forbes una dintre cele mai bogate actrițe din lume. Conform acestei publicații, în 2017, aceasta a câștigat 17 milioane de dolari. Pe lângă cariera de actriță, Fan Bingbing este, de asemenea, designer de modă, supermodel, și, mai ales, un important producător de film, deținând propriile studiouri.

Citește și: