Actorul Alexandru Arșinel, care a murit joi, 26 septembrie, la vârsta de 83 de ani, a fost înmormântat duminică, 2 octombrie, la Cimitirul Bellu, pe Aleea Mateiu Caragiale. Aproximativ 300 de persoane au fost prezente, printre care și colegii colgii actorului, de la Teatrul de Revistă, Adrian Enache, Aurelian Temişan, Vasile Muraru, Gheorghe Turda, Mirela Vaida.
Cele mai emoționante momente de la înmormântarea lui Alexandru Arșinel. Văduva actorului, răpusă de durere
Imaginile impresionante cu soţia actorului, Marilena, au emoționant pe toată lumea. Femeia a fost adusă într-un scaun cu rotile, iar cei doi fii ai ei, Bogdan și Cristian, au avut grijă de ea în permanență. Marilena Arșinel este paralizată de mai bine de opt ani, în urma unui accident casnic. Cu privirea piedută, cu chipul brăzdat de suferință, văduva lui Arșinel le-a dat emoții celor prezenți, căci la un moment dat femeia a avut o puternică criză de tuse în timpul slujbei de înmormântare. Copiiiși rudele s-au strâns în jurul ei, să-i acorde îngrijiri și să o liniștească, însă din fericire nu s-a întâmplat nimic mai mult, scrie Cancan.ro. „Te voi iubi mereu”, este mesajul scris de Marilena Arșinel pe coroan depusă la mormântul soțului cu care a fost căsătorită 54 de ani.
Băieții actorului, Bogdan și Cristian, bărbați în toată firea, nu și-au ascuns suferința și au izbucnit în lacrimi în momentul în care trupul neînsuflețit al tatălui lor a părăsit sediul Teatrului de Revistă, pentru ultima oprire, cimitirul Bellu. Cei doi fii ai actorului au aplaudat puternic și au plâns cu lacrimi amare. Alexandru Arșinel a fost înmormântat cu onoruri militare și își doarme somnul de veci pe Aleea Mateiu Caragiale, din Cimitirul Bellu.
Alexandru Arșinel, biografie
S-a născut în localitatea suceveană Dolhasca, devenită celebră, fiind evocată mereu de Alexandru Arşinel în mai toate momentele comice.
Potrivit cărţii sale biografice lansate în noiembrie 2012 şi intitulată ”Alexandru Arşinel, de la Dolhasca pe… Calea Victoriei”, copilăria sa a fost marcată de izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial, care a adus bombardamente, sărăcie şi foamete. Tot aici, povesteşte că tatăl lui, angajat la CFR, îşi dorea ca el să îi calce pe urme, însă Arşinel nu reuşeşte să intre la Facultatea de Construcţii. Astfel, face, pentru o perioadă, figuraţie la Teatrul Naţional din Iaşi, şi se hotărăşte să devină actor.
A absolvit, în 1962, Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, unde a avut-o ca mentor pe actriţa Irina Răchiţeanu. În timpul facultăţii, prin 1960, apare la televiziune ca interpret de muzică uşoară, iar în ultimul an de studii debutează în divertisment pe scena Teatrului Cassandra, într-un spectacol realizat împreună cu o formaţie de la conservatorul bucureştean. În 1966 se mută în Bucureşti şi din 1967 joacă la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”, al cărui director devine în anul 1999.
Din 1978, formează cu Stela Popescu un cuplu artistic celebru atât în ţară, cât şi peste hotare, fiind vedete incontestabile ale teatrului de revistă. Pentru activitatea lor, cei doi mari actori au fost răsplătiţi, în 2002, cu Premiul special al UNITER pentru teatrul de revistă. Stela Popescu s-a stins din viață la 23 noiembrie 2017.
A jucat cu umor în filme pentru micul şi marele ecran: ”Ana şi … hoţul” (1981), ”Ca-n filme” (1983), ”Vară sentimentală” (1986), ”Colierul de turcoaze” (1986), ”În fiecare zi mi-e dor de tine” (1988), ”Flăcăul cu o singură bretea” (1990), ”Miss Litoral” (1991), ”A doua cădere a Constantinopolului” (1993), ”Paradisul în direct” (1994), ”Războiul Sexelor” (2007 – 2008), ”Regina” (2009), ”Toată lumea din familia noastră” (2012).
Citește și: Ultima rugăminte a lui Alexandru Arșinel către Dumnezeu: „Te rog, ajută-mă!”