Într-adevăr, Jeff Bezos, de 54 de ani, are mai multe proprietăți la care oamenii de rând nici nu îndrăznesc să viseze. Reședința sa principală, situată în Medina, Washington, unde vecin îi Bill Gates, este estimată la 25 de milioane de dolari.

Bezos este și proprietarul celei mai scumpe case din cartierul select Kalorama, din Washington D.C., în valoare de 23 de milioane de dolari, care în trecut5 a fost muzeu. În aceeași zonă dețin proprietăți și familia Obama ori cea a Ivankăi Trump.

Miliardarul mai are o proprietate în Beverly Hills, de 25 de milioane de dolari, și trei apartamente în Manhattan, estimate la 17 milioane de dolari.

Printre cei mai mari proprietari de pământ din America

De altfel, Bezos ocupă locul al 25-lea în topul celor mai mari proprietari de pământ din SUA. Cea mai vastă proprietate a sa este o ferma de 12.000 de hectare din Van Horn, Texas, unde se află baza companiei sale spațiale private, Blue Origin.

Șeful Amazon deține și o jucărie pentru bărbații cu bani: un avion privat Gulfstream G-650ER, în valoare de 65 de milioane de dolari.

Tot la capitolul extravaganțe trebuie menționat și faptul că Bezos construiește, într-un munte de pe o proprietate de-a sa din Texas, un ceas menit sa funcționeze 10.000 de ani, proiect în care ar fi investit 42 de milioane de dolari.

Puțin excentric

Bezos, care deține și publicația Washington Post, este cu siguranță un om foarte ocupat. Și totuși, omul de afaceri nu-și stabilește nicio întâlnire dimineața, pe care o petrece împreună cu soția și cei patru copii. În plus, nu crede în alarma de la ceas. Doarme atât cât are nevoie, adică aproximativ opt ore, fără a fi condiționat de ceas.

Ia întotdeauna micul dejun împreună cu soția sa, MacKenzie Bezos, romancier. Nu se dă în lături de la mâncarea exotică, chiar și la micul dejun. La un moment dat, aflat la restaurant, unde avea o întâlnire de afaceri, a cerut la micul dejun caracatiță cu cartofi, șuncă, iaurt cu usturoi și ouă.

Seara, după cină, el este cel care întotdeauna spală vasele. „Sunt convins că e cel mai sexy lucru pe care pot să-l fac”, a declarat el la un moment dat.

Jeff Bezos sotieSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Ai spune că, la banii lui, e toată ziua doar în întâlniri de afaceri. Nimic mai neadevărat! În realitate, lui Bezos nu-i plac astfel de întâlniri. Cu investitorii de la Amazon a petrecut doar șase ore în decurs de un an.

Iar cand organizeaza o întâlnire, Bezos are o regulă: să nu fie niciodată mai mulți oameni decât cei pe care i-ai putea sătura cu două pizze.

În trecut, Bezos a fost un șef deloc ușor de mulțumit, cu o fire explozivă. Chiar își angajase, într-o vreme, o persoană al cărei job era să-l tempereze.

Nu se știe daca face sport în mod regulat, însă judecând după mușchi – el fiind adesea asemănat cu Vin Diesel – , e clar că nu-și neglijează corpul.

Fan declarat al seriei Star Trek, Bezos chiar a avut o aparitie surpriza in „Star Trek Beyond”, din 2016.

În timpul liber, știe să aprecieze o băutură fină, în fața unui foc de tabără, și nu se sfiește să recunoască faptul că are o pereche de cizme norocoase. Excentrice și ele.