Regina va împlini miercuri, pe 21 aprilie, venerabila vârstă de 95 de ani și va fi prima ei aniversare fără prințul Philip, care s-a stins din viață la 99 de ani pe 9 aprilie. Însă, pentru că va fi o aniversare tristă, Majestatea Sa a decis să nu sărbătoarească și să încalce o regulă de care a ținut cont de mai bine de 70 de ani.

Suverana va încălca o tradiție majoră legată de zilele aniversare pentru prima dată în 70 de ani, după înmormântarea prințului Philip. Mai exact, planurile pentru un nou portret aniversar au fost amânate pentru prima dată în șapte decenii, deși era o tradiție la care ea și prințul Philip țineneau foarte mult.

Regina va împlini 95 de ani miercuri, iar din cauza pandemiei de coronavirus, ea va petrece înconjurată doar de câțiva membri ai staff-ului la Widnsor, aceasta fiind prima ei aniversare singură în 70 de ani.

Doliul național pentru moartea prințului Philip s -a încheiat ieri, dar familia regală va continua să țină doliu până joi.

La cererea reginei, Ministrul Apărării a anunțat că nu se vor trage salve de tun în Hyde Park și la Turnul Londrei pentru a marca aniversarea monarhului.

Cu toate acestea, Kate Middleton și alți membri ai familiei regale au pus la punct un plan pentru a se asigura că regina nu se va simți singură după moartea prințului Philip.

Regina și prințul Philip au fost căsătoriți 73 de ani. Cel mai longeviv prinț consort din istoria națiunii a murit la 9 aprilie la vârsta de 99 de ani.

Prinţul Philip a avut parte de o ceremonie militară, dar nu şi de funeralii naţionale. A fost dorinţa lui. În deplină concordanţă cu restricţiile antipandemie, la slujba din capela Saint George au participat doar 30 de persoane, în frunte cu Suverana. În timpul procesiunii funerare, dar şi pe durata slujbei, prinţii William şi Harry nu au stat unul lângă celălalt, pentru că familia regală a dorit să evite orice fel de tensiune care să umbrească funeraliile.

Citește și:

Prințul Philip i-a cerut trei lucruri lui Charles înainte să moară. Ce i-a spus de regină?

Cât de mult îl iubea ! Gestul emoționant făcut de regină, la înmormântarea soțului ei