Stil, explozie de culoare, rafinament, protocol și eleganță la superlativ. Așa pot fi descrise aparițiile feminine de la încoronarea regelui Charles, ceremonie care a avut loc pe 6 mai, la Londra. Reginele, împărătesele, prințesele lumii, dar și primele doamne au impresionat cu ținutele lor. Printre acestea, și tânăra Jetsun Pema, supranumită „Kate Middleton de Himalaya”.

Ea a apărut la încoronarea regelui Charles la brațul soțului ei, regele Bhutanului, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck (43 de ani). Jetsun Pema a purtat o ținută tradițională, mov, culoarea florilor de liliac, iar eleganța și rafinamentul au fost potențate de coafură, machiaj și accesorii. A fost de-a dreptul statuară. FOTOGRAFII: PROFIMEDIA

Cuplul regal din Buthan a participat la încoronarea regelui Charles

Coronation of King Charles IIISeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Cine este Jetsun Pema, „Kate Middleton de Himalaya”

Cuplul regal din Buthan fascinează prin poveste, dar și cu orice apariție, iar povestea lor de dragoste poate inspira un film. În ciuda statutului ei de regină, Jetsun Pema a rămas o femeie modestă și i-a cucerit pe loc pe locuitorii din Buthan, în 2011, când a devenit soția regelui. Acum, la 32 de ani, este cea mai tânără regină din lume.

În 2016, jurnalistii de la Daily Mail i-au făcut un portret complex și i-au „scotocit” biografia, înaintea vizitei pe care prințul William și Kate Middeleton au bifat-o, la acea vreme, în Regatul Buthanului. Jetsun s-a născut în orașul Thimphu, la 4 iunie 1990, și a urmat o școală de stewardese, tatăl ei, Dhondup Gyaltshen, fiind pilot de linie.

A studiat engleză, istorie, economie, geografie și pictură. A fost căpitanul echipei de baschet a liceului și o elevă foarte populară și carismatică. După ce a absolvit liceul, în 2008, Jetsun Pema a studiat în străinătate, la Regent’s University din Londra, unde s-a specializat în Relații Internaționale.

Sora lui Jetsu Pema este căsătorită cu fratele Regelui Buthanului

A fost cerută în căsătorie la vârsta de 21 de ani, iar nunta a avut loc pe 13 October 2011. Regina și Regele Buthanului au doi copii împreună, do băieți, născuți în 2016, respectiv 2020. Și familia lui Jetsun Pema are origini nobile. Tatăl său, Dhondup Gyaltshen, este fratele vitreg al unei foste regine.

De asemenea, mama ei, Sonam Chuki, provine din cea mai veche familie nobilă și este fina unui prinț buthanez. Inedit este că sora mai mare a lui Jetsun este și ea căsătorită cu fratele regelui Buthanului, Prințul Jigme Dorji Wangchusk.

Regatul Bhutanului este o țară din sudul Asiei, aflată la poalele Munților Himalaya, învecinându-se la sud, est și vest cu India și la nord cu China.

Citește și: Prințișorii în acțiune, la încoronarea Regelui Charles, bunicul lor. Frații Charlotte, George și Louis, în ipostaze adorabile

Citește și: Cum s-au îmbrăcat reginele și împărătesele lumii la încoronarea regelui Charles. Principesa Margareta a României a ieșit în evidență