E vorba depre dieta 5:2, pe care și Beyonce o ține atunci când vrea să slăbească puțin. Acest plan alimentar presupune ca două zile pe săptămână, niciodată consecutive, să se consume doar 500 de calorii, iar în restul zilelor să se mănânce normal, fără restricții, în limita a 2.000 de calorii, în cazul femeilor.

În cazul bărbaților care doresc să țină acest regim, în cele două zile de cură ei trebuie să se limiteze la 600 de calorii, iar în restul săptămânii la 2.500 de calorii.

În zilele de restricții, se poate consuma orice. Însă cei care țin acest regim ar trebui să se gândească de două ori de unde merită să-și ia caloriile. Merită să facă foamea o zi întreagă pentru a mânca un baton de ciocolată sau mai bine și-ar pregăti un castron mare cu salată? De reținut e că o banană, de exemplu, nu are mai mult de 100 de calorii.

Prin urmare, contează mult să faci alegerile potrivite. Dacă se respecta acest plan alimentar, se pierde cam jumătate de kilogram pe săptămână, în cazul femeilor, și ceva mai mult în cazul bărbaților. Câteva săptămâni și rezultatele vor deveni vizibile, fără înfometare. În plus, corpul are timp să se obișnuiască.

Pot apărea însă efecte adverse precum durerea de cap, amețeala, lipsa energiei, dar doar la început și doar pe parcursul celor două zile de restricții calorice.

Vezi și Un bărbat a slăbit peste 40 de kilograme în 150 de zile. E complet schimbat, cu abdomenul sculptat! A ținut o dietă permisivă | GALERIE FOTO

Citește și: