CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Prințul Harry suferă cumplit după decizia finală a reginei. Deși spera ca pe viitor să o poate reprezenta în continuare pe Majestatea sa, regina nici nu a vrut să audă, ci i-a luat cel mai de preț lucru: titlurile militare și uniformele militare.

Ea i-a interzis nepotului ei să mai poarte uniformele militare la aparițiile oficiale, după ce acesta i-a spus clar că vrea să se rupă de familia regală.  Decizia lui de a renunț la rangul de seniori regală și de a face un pas în spate înseamnă, la decizia reginei, că reunță la toate titlurile și datoriile lui militare, printre care la cea de căpitan general al Marinei Regale, Comandant onorific al Forțelor aeriene al bazei Forței aeriene regale din Honington și cea Comandant -șef  pentru nave mici și de scufundări ale Marinei regale.

 

Ca soldat retras, Harry va putea să-și poarte medaliile militare câștigate, dar nu va avea voie să moarte uniforma militară la evenimente publice precum Trooping the Colour sau  Remembrance Sunday.

Prințul Harry nu mai are voie să poarte uniforma militară

„Data viitoare când el va fi prezent la un eveniment militar va trebui să fie îmbrăcat în civil pentru că nu mai este implicat în nicio unitate militară. Este regretabil. Este mare păcat că l-am pierdut din armat”, a declarat Lordul West of Spithead, fostul șef al Statului Major Naval.

Citește și:  Prințul Harry a plecat definitiv în Canada. Cum a fost surprins pe aeroport. Pare un alt om

Prințul Harry a servit timp de nouă ani ca ofițer în armata britanică, iar din 2006 a fost numit comandant, devenind de atunci cunoscut sub numele de „căpitanul Wales”.

În acea perioadă a efectuat două turnee de serviciu în Afganistan și a primit o medalie a Serviciului Operațional.

Ofițerii marinei regale sunt șocați de plecarea lui Harry  și sunt acum preocupați de cine îl va înlocui în funcția de căpitan general al marinei regale. Prințul a moștenit acest rol de la bunicul său, Ducele de Edinburgh, când acesta din urmă s-a retras din funcția publică, și era foarte mândru de poziția sa.

„Câțiva oameni din marina regală  și-au exprimat îngrijorarea că nu doreau ca o persoană care lucrează part-time pentru familia regală să îndeplinească un rol atât de important. Va fi interesant să vedem cine va fi următorul căpitan general, ” a mai declarat Lordul West, explicând că cei din marina regală și-ar fi dorit ca Harry să rămână alături de ei full-time.

 

„Ducele de Edinburgh și-a luat în serios acest rol și a fost încântat să i-l lase lui Harry. Marinele regale vor fi triste că Harry le părăsește, dar nu vor să aibă un căpitan general care va sta doar câteva luni pe an în Marea Britanie”, a mai spus acesta.

Prinţul Harry a făcut duminică prima declarație după ce a pierdut favorurile regale, în care a precizat că este foarte trist că s-a ajuns la asta și că nu a avut de ales, fiind nevoit să iasă definitiv din familia regală. Însă, acesta a insistat că Marea Britanie este casa lui și locul pe care îlm iubește cel mai mult.

Decizia finală a reginei a fost o lovitură cruntă pentru Harry, având în vedere că acesta era foarte dedicat carierei lui militare și a declarat în numeroase rânduri că acest job îl face fericit și de fiecare dată când voia să părăsească familia regală, doar datoria lui pentru țară și rolul lui din armată îl trăgeau înapoi.

Citește și: