Miyako Chiyo s-a stins din viață la vârsta de 117 ani. Fiind născută pe 22 mai 1901, aceasta a păstrat în Japonia titlul de cea mai longevivă persoană de pe planetă după ce, precedentul deținător al acestui titlu, tot Okawa , o femeie din Japonia, a murit tot la vârsta de 117 ani în 2015, Chiyo fiind cu o lună mai în vârstă decât ea.

Chiyo a decedat la scurt timp după ce a fost recunoscut de Cartea Recordurilor cea mai vârstnică femeie în viață, cât și cea mai vârstnică persoană în viață.

Citește și: Ce au făcut Meghan Markle și prințul Harry la un eveniment. Toți au rămas cu gura căscată. Niciun alt cuplu regal nu au fost văzut în această ipostază în public

Cel mai bătrân bărbat este un japonez de 113 ani

Cea care va primi după ea titlul de cea mai bătrână femeie din lume urmează să fie anunțatp de organizația Guinness World Records. Titlul de ce cel mai în vârstă bărbat din Japonia este deținut, în prezent de Masazo Nonaka, care a împlinit 113 ani pe 25 iulie.

Familia lui Chiyo a povestit despre ea că era o „zeiță” vorbăreață, bună și răbdătoare, ce aducea fericire celor din jurul ei. Printre felurile de mâncare preferate de aceasta se numărau țiparul și sushi, iar în timpul liber îi plăcea să exerseze caligrafia.

Citește și: