Mirabela Dauer, născută Mirabela Scorțaru, este considerată de unii critici muzicali ca fiind cea mai bună voce feminină a muzicii pop românești din ultimii 30 de ani. Alături de Corina Chiriac și Angela Similea, Mirabela Dauer a fost una din cele mai frecvente și iubite prezențe pe scena muzicală și de divertisment TV din anii’70-’80, reușind să se impună în muzică de-a lungul timpului chiar dacă din spate au venit foarte mulți tineri talentați. Biletele la concertele ei se vând în continuare ca pâinea caldă, iar cariera ei muzicală este impresionantă, reușind să lanseze până în prezent nu mai puțin de 28 de albume.

MIRABELA_DAUER_3SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Dacă în muzică a reușit să se impună mereu, rămânând constantă în ceea ce privește succesul ei, în ceea ce privește imaginea artistei, aceasta a trecut printr-o transformare uluitoare. În adolescență și în tinerețe, aceasta era slăbuță cu părul lung, în comparație cu fotografiile din ultimii ani aceasta fiind de nerecunoscut. Deși a luat foarte mult în greutate,  aceasta reușește să se mențină într-o formă de invidiat și nu-și arată deloc vârsta.  Chiar dacă în luna iulie ea va împlini 70 de ani, nimeni nu îi dă mai mult de 45 de ani.

Îndrăgita artistă din generația de aur a povestit într-o emisiune, în 2015,  că pasiunea pentru muzică era cât pe ce să o coste foarte scump, pentru că a fost la un pas să fie exmatriculată din liceu. Și asta, pentru că artista și-a urmat mereu vocația, iar asta a însemnat chiar să le ascundă părinților ei că ține adevărate spectacole în restaurante. Lucrurile au rămas neștiute până când unul dintre spectatori a fost nimeni altul decât directorul liceului în care învăța.

„La școală mi-au zis să vin cu tata. Au spus că mă exmatriculează, m-au întrebat ce caut eu, la 16 ani, să cânt prin cârciumi în afara Bucureștiului”, a spus aceasta.

Mirabela Dauer a debutat în muzică în anul 1963 alături de formația rock „Roșu și Negru” cu care interpreta în special melodii din repertoriul Ritei Pavone. Din 1967 a urmat cursurile Școlii Populare de Artă la clasa profesoarei Florica Orăscu, corepetitori Marius Țeicu și Marius Popp. În 1970, și-a făcut debutul și în televiziune în emisiunea „Tele-Top”, unde a interpretat melodia „De când te-am întâlnit” compusă de Marius Țeicu. Mirabela a devenit astfel în scurt timp o prezență constantă a emisiunilor de televiziune. A interpretat melodiile compuse de: Marcel Dragomir, Marius Țeicu, Vasile Vasilache, Marian Nistor, Ionel Tudorache, Anton Șuteu, Temistocle Popa, Ion Cristinoiu, George Grigoriu, Vasile Șirli, Mircea Drăgan etc, iar începând din anul 2004 a colaborat  cu interpretul de muzică ușoară Rareș Borlea (Raoul).

Fotografii: Arhivă Libertatea