Camilla Parker și prințul Charles au făcut un anunț oficial prin care au specificat ce titlu va folosi ducesa de Cornwall după ce primul copil al reginei Elisabeta, prințul Charles, o va urma la tron. Camilla a ținut să precizeze că nu vrea să folosească titlul de „regină consoartă”, chiar dacă soțul ei va ocupa tronul britanic.

Soția prințului Charles vrea să procedeză ca prințul Philip și să preia titlul de „prințesă consoartă”.

„Acest lucru a fost anunțat încă de la nunta lor și nu s-a schimbat sub nicio formă această decizie”, au precizat într-un comunicat reprezentanții casei Clarence.

„Intenția este ca Ducesa să fie cunoscută sub numele de Prințesa Consoartă după urcarea Prințului pe tron”, se mai arată în comunicat.

Soțiile membrilor masculini ai familiei britanice preiau adesea  după căsătorie versiunea feminină a titlurilor pe care le au soții lor.

Astfel, în mod tradițional, soția regelui poate fi „regină consoartr”, dar imediat dupr nunta lui Charles cu Camilla, Ducesa a știut că nu va primi niciodată titlul cu pricina după tot scandalul din jurul relației ei și a căsniciei lui anterioare cu Diana. Astfel, Camilla a spus că nu își dorește să fie numită, considerată sau privită ca o regină.

Când Camilla și Charles s-au căsătorit în 2005, aceasta a refuzat să ia și titlul de prințesă de Wales pentru a nu isca controverse având în vedere că acest titlu i-a aparținut prințesei Diana.

Anunțul făcut de Camilla și soțul ei i-a pus pe gânduri pe britanici care cred că urmează ca regină să renunțe la tron  în favoarea fiului ei. Jurnaliștii britanici sunt de părere că familia regală încearcă astfel să distragă atenția de la scandalul Megxit. Prințul Harry și Meghan Markle au avut ultima apariție oficială în public, în calitate de seniori ai familiei regale. De la 1 aprilie vor ieși definitiv din familia regală și vor deveni independenți financiar.

Citește și: