Sigur că e un accesoriu practic, dar artista poartă acolo inclusiv o amintire dragă. În stilul caracteristic, aceasta a povestit, în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, că poartă mereu cu ea, în traistă, agrafe pentru păr, o oglindă, o casetă cu farduri și o bancnotă de 10 lei.

Banconta, însă, are o poveste aparte, cu totul specială. Sofia Vicoveanca a povestit că o poartă cu ea de ani buni. ”Eram undeva cu Rapsozii Botoșanilor, unde sunt angajată,(…) sala era plină, încărcată cu bunătățuri. Am cântat și, la final, a urcat pe scenă domnul primar cu flori pentru toată lumea. Eu nu am ieșit din scenă, dar prin spate a intrat un bătrânel care a venit lângă mine și mi-a spus ”Dumneata ai cântat cândva la fata mea la nuntă” și-mi lasă ceva în palmă. Am întrebat ce e ”Să-ți cumperi o ciocolată” și a plecat.

În momentul ăla, m-am dus la domnul primar și l-am rugat să-mi dea microfonul și am spus așa ”Oameni buni, uitați-vă, domnul mi-a adus 10 lei să-mi cumpăr o ciocolată.

Vă jur. Cred că dumnealui are mai mare nevoie de banii ăștia decât mine, dar vă jur cât voi trăi, acești bani vor rămâne în trăistuța mea. Și dovadă că sunt aici.

Am avut nevoie să știți, că se mai întâmplă să rămâi fără pâine în casă, nu mi-am luat, mi-am făcut mămăliguță”, a povestit Sofia Vicoveanca, arătând punguța în care ține bancnota în trăistuța sa.

Sofia Vicoveanca a povestit și despre ritualul său înainte de spectacole. ”Eu mă duc la probă de microfon și îi rog pe cei de la tehnic să-mi lase câteva rânduri lumină pe public, cât să deslușesc un pic chipul oamenilor.

De ce? La rândul meu sunt și eu spectatoare și mă las purtată de ce e pe scenă, dacă e de râs – râd, dacă e de plâns – plâng. Eu, cântând, vreau cât de cât să mă bizui privindu-i… nu fixez pe nimeni anume în sală, dar să văd dacă ”l-am prins” sau se gândește ce mănâncă mâine. Că-l simt, după poziția corpului, după cum privește, îl simt dacă îmi este alături”, a povestit Sofia Vicoveanca.

Vezi și Prin ce trece Sofia Vicoveanca, la aproape 80 de ani. ”Nu știu ce să mă mai fac”. Singurul lucru pe care și-l dorește pentru anul acesta

Citește și:

Irina Columbeanu s-a transformat într-o adolescentă superbă. Cea mai recentă imagine cu ea a cucerit internetul

Ce va face Zanni cu banii, dacă va câștiga Survivor România: ”Am venit aici să câștig premiul cel mare”