Clubul Farul Constanța, unde Gică Hagi este director tehnic și acționar majoritar, iar Gică Popescu, președinte, a donat 50.000 de euro victimelor seismului din 6 februarie, care s-a soldat cu 36.000 de morți, potrivit bilanțului recent.

„Așa cum turcii nu îi uită pe Hagi și Popescu, nici noi nu avem cum să uităm Turcia. Astăzi, împreună cu Gică Hagi, am fost în vizită la Excelența Sa Ozgur Kivanç Altan, Ambasadorul Turciei în România.

Clubul Farul Constanța a asigurat Ambasadei Turciei tot sprijinul în această perioadă extrem de dificilă și a venit în ajutorul victimelor cu o donație de 50.000 de euro.

Îi mulțumim Excelenței Sale pentru primirea făcută și ne dorim din suflet ca veștile rele ce vin dinspre Turcia să se încheie, iar poporul turc să rămână puternic”, a scris Gică Popescu pe rețelele sociale, iar reacțiile pozitive nu au întârziat să apară.

un-tata-tine-mana-fiicei-moarte-cutremur-turcia-profimedia-0754599884-3SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

„În urma cutremului devastator care a zguduit Turcia la 6 februarie, o delegație a clubului nostru, formată din acționarul majoritar Gheorghe Hagi și președintele Gheorghe Popescu, a fost, astăzi, la Ambasada Turciei în România, unde s-a întâlnit cu Excelența Sa, domnul ambasador Ozgur Kivanc Altan.

Cu acest prilej, oficialii Farului Constanța au transmis, încă o dată, susținerea și compasiunea față de poporul turc în aceste momente dificile și au oferit, din partea clubului nostru, o donație în valoare de 50.000 euro pentru ajutorarea rudelor victimelor cutremurului”, a anunțat și Clubul Farul, pe pagina oficială de Facebook.

Hagi și Popescu și Gică Hagi au scris istorie la Galata

Gheorghe Popescu și Gheorghe Hagi sunt și azi idoli în Turcia, iar românii care ajung în acea țară simt la orice pas admirația pe care turcii o au pentru cei doi foști mari fotbaliști. Gică Popescu a jucat la Galatasaray între anii 1997-2001 și are în palmares 4 titluri de campion al Turciei, două Cupe ale Turciei, o Cupa UEFA și Supercupa Europei.

Gică Hagi a evoluat la Galata între anii 1996-2001 și a cucerit 10 trofee, printre care se numără 4 titluri de campion al Turciei, 2 Cupe ale Turciei, o Cupă UEFA și o Supercupă a Europei. Are 167 de meciuri jucate şi 79 de goluri pentru Galatasaray, în toate competiţiile.

Daniel Pancu, donație în valoare de 25.000 de euro

Daniel Pancu, fost jucător al celor de la Beșiktaș și Bursaspor, nu a putut nici el să stea cu mâinile în sân și să privească suferința poporului turc.

Actualul selecționer al echipei naționale de fotbal a României U20 a scos la vânzare mănușile purtate la meciul dintre Beșiktaș și Feberbahce (4-3), când l-a înlocuit pe Oscar Cordoba care fusese eliminat.

Potrivit Hotnews.ro, mănușile vor ajunge direct în muzeul celor de la Beșiktaș, iar banii strânși (aproximativ 25.000 de euro) vor ajunge la oamenii care au rămas fără nimic, după cutremur.

„Am vrut să fac un gest asemănător când a fost pandemie, iar banii urmau să fie direcționați către un spital. Nu permitea legea în Turcia, pentru că banii trebuiau să rămână acolo. Acum este posibil. Eram la sală, alergam pe bandă și am văzut că Demiral dona un tricou al lui Cristiano Ronaldo și mi-am adus aminte de mănuși, care erau în pod.

Intenția mea e ca aceste mănuși să ajungă la muzeul lui Besiktaș. Țin foarte mult la acest lucru, de aceea nu va mai avea loc nicio licitație. Am primit multe mesaje de la persoane din Turcia. Cineva din conducerea lui Besiktaș va intra în posesia lor. Suma este undeva la 25.000 de euro. Mănușile vor ajunge în muzeu”, a spus Daniel Pancu la DigiSport.

Citește și: Un tată îşi ţine de mână fiica moartă, prinsă sub dărâmături. Imagini și povești după cutremurul din Turcia, care îți rup sufletul

Citește și: Mircea Badea, despre cum a supraviețuit la cutremurul din ’77. Bunica lui a făcut gestul salvator