Totuși, numele lui Cătălin Scărlătescu a devenit cunoscut publicului larg datorită emisiunilor culinare din care acesta a făcut parte. Dar cum a ajuns el să se ocupe de gătit și, de fapt, ce studii are?

Juratul Chefi la Cuțite și-a descoperit pasiunea pentru gătit încă de la vârsta de 16 ani, iar de atunci a făcut tot posibilul să își îndeplinească acest vis.

Nu și-a luat nici Bacalaureatul

Cătălin Scărlătescu nu s-a mai concentrat chiar atât de mult pe școală, dedicându-și bucătăriei mai tot timpul. Acesta este și motivul pentru care juratul Chefi la Cuțite nu are nici măcar examenul de Bacalaureat luat.

Acest lucru nu a stat însă în calea succesului său. Prima oară, Cătălin Scărlătescu a lucrat ca și curier într-un hotel de pe litoralul românesc, iar doi ani mai târziu s-a apucat de curățenie și de manipularea mărfii.

Iată că norocul avea să îi surâdă ceva timp mai târziu, când a ajuns într-o bucătărie unde curăța legume. Mai apoi, Cătălin Scărlătescu a decis să facă un pas în față și să plece pe mare, pe un vapor cargo.

Cum a ajuns Cătălin Scărlătescu bucătar

Nu a fost bucătar, ci stewart pe nava respectivă, însă după ce s-a întors în țară a decis să își urmeze în final pasiunea. A plecat în Germania, unde s-a angajat la un restaurant, iar acolo și-a petrecut ani buni din viață, deprinzând tainele acestei arte.

În final a revenit în România, cu mai multă experiență, devenind bucătarul șef al restaurantului Angels. De asemenea, el a fost și manager executiv la Museum și copartener la restaurantul „Il Gabero Rosso”.

După ce a adunat suficientă experiență și a reușit să își strângă și niște bani, chef Cătălin Scărlătescu și-a deschis propriul restaurant în București.

Cătălin Scărlătescu: „În restaurantul meu nu va exista salariu. Eu nu le dau bani. În restaurantul meu nu există pauză, nu există fumat, nu există telefon mobil”

Mai târziu, avea să debuteze și în televiziune. Prima oară l-am putut vedea la Pro Tv, alături de Sorin Bontea și Florin Dumitrescu, în emisiunea Masterchef.

Cum arăta Cătălin Scărlătescu la prima apariție la TV: ”Deci aveam niște mișcări, niște ciudățenii în mine…”

Mai apoi, cei trei au ajuns la Antena 1, la show-ul culinar Chefi la Cuțite.

Cătălin Scărlătescu a mai primit și alte propuneri, cea mai recentă fiind America Express 2023, tot de la Antena 1, unde a plecat alături de iubita sa, Doina Teodoru, hotărât să câștige și să arate publicului adevărata sa față.

Vezi și Cătălin Scărlătescu, despre trauma pe care a trăit-o în bucătărie, în tinerețe, din cauza unei femei. De atunci nu a mai făcut niciodată acest desert!

Citește și: