Așa cum era de așteptat fosta actriță americană a ales niște nume total neobișnuite pentru un membru al familiei regale. Ea a decis împreună cu soțul ei ca bebelușul Sussex, așa cum îl alintau ei, să se numească Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

 

Harry a dezvăluit că ei au avut mai mult timp de gândire pentru alegerea numelui,  întrucât bebelușul nu s-a grăbit să vină pe lume și a stat în burtica lui Meghan cu șase zile mai mult. Micuțul Archie Harrison Mountbatten-Windsor este al șaptelea în ordinea succesiunii la tronul britanic, după bunicul lui, Prințul Charles, unchiul său, Prințul William, verii săi, Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis, și după tatăl său, Prințul Harry. Iar potrivit presei britanice, Harrison, numele mijlociu pe care l-au ales ducii de Sussex pentru fiul lor nu e deloc întâmplător. Acesta nu înseamnă altceva decât „fiul lui Harry”.

Archie este versiunea prescurtată a lui Archibald, un nume tradițional scoțian care se spune că înseamnă „adevărat, îndrăzneț și curajos”.

Bebelușul Sussex nu va primi niciun titlu regal


Palatul  Buckingham a confirmat că bebelușul nu va primi niciun titlu regal,  explicând că a luat această decizie la cererea prințului Harry și a lui Meghan, pesemne că ducii de Sussex vor să-i ofere lui Archi o copilărie normală, fără să fie nevoită să apară în lumina reflectoarelor.

 

Bebelușul Sussex a venit pe lume luni, 6 mai, la ora locală 05:26 (07:26 ora României), la spitalul Portland din Londra. Ducesa de Sussex a intrat în travaliu duminică după-amiază, însă nașterea micuțului a fost anunțată la șapte ore de la venirea sa pe lume. Prințul Harry și Meghan Markle și-au prezentat fiul, miercuri, în cadrul unei ședințe foto organizată la St George Hall de la Castelul Windsor. Cu această ocazie, ducesa de Sussex a declarat că este foarte fericită și că are „cei mai buni doi băieți din lume”, precizând că bebelușul este foarte cuminte.

Citește și: