Alexandru Arșinel s-a stins din viață pe 29 septembrie 2022, lăsând în urmă multă durere atât pentru fanii care l-au urmărit în toți acești ani de activitate pe scenă, cât mai ales pentru familie, soția și cei doi băieți.

La mai bine de jumătate de an de la dispariția sa, nu vin deloc vești bune din partea familiei acestuia. Văduva actorului, Marilena Arșinel, imobilizată de ani buni în scaun cu rotile, nu se simte deloc bine, spun copiii acesteia.

Se pare că moartea preaiubitului ei soț i-a accentuat toate problemele de sănătate, motiv pentru care fiii săi au decis că cel mai bine pentru ea este să fie internată într-un azil special, unde să primească cele mai bune îngrijiri.

„Mama nu-i prea bine. Nu, nu mai e acasă. Acolo (n.r. la azil) e îngrijită așa cum trebuie”, a declarat unul dintre băieții ei, Cristian Arșinel, pentru Cancan.

Văduva lui Alexandru Arșinel, de urgență la spital. Ce s-a întâmplat cu Marinela, care de mai mulți ani e în scaunul cu rotile

Cum a ajuns soția regretatului artist în scaun cu rotile

Alexandru Arșinel și Marilena au trăit o dragoste ca desprinsă din basme, ce a durat peste 50 de ani. Actorul, un ”om de lume” și perechea Stelei Popescu pe scenă, a declarat în repetate rânduri că soția sa îi era suflet pereche, astfel încât îi era total recunoscător pentru tot.

Văduva lui Alexandru Arșinel, imaginea durerii. Foto: Dumitru Angelescu / LibertateaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Bucuria celor doi a fost însă umbrită de un accident teribil, petrecut în 2016, când femeia a rămas imobilizată în scaun cu rotile. Totul s-a întâmplat la un eveniment aniversar petrecut în familie, când Marilena, într-un moment de neatenție, și-a prins tocurile într-o scară și a căzut. Ce a urmat a fost tragic pentru ea și întreaga familie.

„A făcut un hematom, a mers la doctor şi a zis că imediat trebuie operată, că moare altfel. După operaţie nu a mai putut să meargă. I-a lăsat vorbirea, i-a lăsat o mână.

O femeie foarte frumoasă. Suferă dincolo de tot ce vă închipuiţi că suferă o paralizie. Un accident… suferă de o tristeţe cumplită. Privirea ei transmite o tristeţe cumplită. Mă feresc să mă uit la ea, mă impresionează groaznic”, povestea cu durere Alexandru Arșinel în emisiunea Legendele a lui Dan Negru.

Povestea de dragoste a soților Alexandru și Marilena Arșinel

Alexandru Arşinel a povestit în cartea lui, ”Alexandru Arşinel, de la Dolhasca pe… Calea Victoriei”, lansată în 2012, despre povestea lui de dragoste cu Marilena, pe care a cunoscut-o la ștrand. Cei doi aveau 50 de ani de căsnicie și doi băieți, Bogdan şi Cristian, care le-au dăruit trei nepoței.

„La un moment dat, am văzut o fată a cărei imagine m-a hipnotizat, mi s-au lipit ochii de ea ca de un magnet. Nu am mai putut efectiv să îmi iau ochii de la ea. M-am apropiat şi am întrebat-o cum o cheamă, dar nu mi-a răspuns. Am plusat şi am întrebat-o: «Dar ce ai face dacă m-aş îneca?». S-a întors spre mine, mi-a zâmbit, dar tot nu mi-a răspuns!”.

După ce s-au căsătorit, începutul a fost greu, cu lipsuri. Au locuit o vreme într-o cameră, fost loc de „rendez-vous”, cu baia pe hol, la comun. Acolo s-a născut primul lor fiu, Bogdan. „Am păcălit-o! Cred că merita un bărbat mai bun decât mine, în sensul că n-am fost întotdeauna lângă ea când a trebuit. Întâlnirea cu Marilena a fost un semn dumnezeiesc!”, povestea Arșinel.

Născut pe 4 iunie 1939, Alexandru Arșinel s-a stins din viață pe 29 septembrie 2022. Cu o lună înainte de a muri, fostul director al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” a fost internat la Institutul Clinic Fundeni, în secţia de ATI, din cauza mai multor probleme de sănătate. În 2021, Alexandru Arșinel a fost operat pe inimă, iar în urmă cu 10 ani, pe 30 august 2013, a suferit un transplant renal. Actorul a avut, de asemenea, diabet zaharat şi probleme legate de tensiunea arterială.

Vezi și Cele mai emoționante momente de la înmormântarea lui Alexandru Arșinel. Soția l-a condus pe ultimul drum în scaun cu rotile, iar băieții l-au plâns tot timpul

Citește și:

Andreea Antonescu, poză rară alături de fostul soț și fiica lor. Solista a zburat, urgent, în America: „Numai mamă să nu fii cu sufletul împărțit pe două continente”

Florin Busuioc a reușit să slăbească 15 kilograme. La ce alimente a renunțat complet. Care e recordul personal în materie de mici