Regina Elisabeta a II-a a fost o mare iubitoare de animale, ea colecționând, de-a lungul anilor, nenumărați câini din rasa Corgi. În cei 96 de ani de viață ar fi avut peste 30. Astăzi, patru câini din această rasă au rămas în urma sa.

Câinii Elisabetei s-au numărat printre marile sale iubiri. „Iubește animalele și adoră câinii. Au fost prima ei iubire și vor fi și ultima”, a precizat Ingrid Seward, biograf regal, confom NewsWeek.

La momentul morții suveranei, în data de 8 septembrie 2022, Regina Elisabeta a II-a mai avea patru câini. Cel mai vârstnic dintre aceștia este Candy, despre care se crede că ar avea 13 ani. Candy este un mix de Corgi și Dachshund, cunoscut și ca Dorgi.

A fost dezvăluit anterior că Regina Elisabeta a II-a nu colecționa în mod intenționat câini, pentru că „nu doarea să lase un câine tânăr în urma sa”, așa cum a recunoscut chiar ea în 2015.

Cu toate acestea, Regina Elisabeta a II-a a primit încă doi câini în ultimii ani. Atunci când soțul său, Prințul Philip, a fost internat în spital în 2021, Elisabeta l-a primit pe Muick, care a fost numit după un loc în apropiere de Castelul Balmoral, una dintre reședintele de vară preferate de monarh.

Queen Elizabeth II DiesSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Cum a început pasiunea Elisabetei pentru rasa Corgi

Totul a început în 1933, atunci când părinții Elisabetei i-au dăruit primul său câine, un Corgi pe nume Dookie.

Regina Elisabeta a II-a a primit, apoi, al doilea câine Corgi, numit Susan, cu ocazia împlinirii a 18 ani, de la tatăl său în 1944. După ce Susan s-a alăturat cuplului Elisabeta și Philip în luna lor de miere, câinele a născut doi pui în 1949. Din acel moment, descendența regală de Corgi, atât de strâns asociată cu Regina Elisabeta a II-a, a început.

Unii experți au estimat că Elisabeta a început o descendență care a inclus cel puțin 14 generații de câini.

Ce se întâmplă acum cu cei patru câini Corgi

Deși nu a fost făcut niciun anunț oficial până acum, experții regali presupun că cei patru câini ai Reginei Elisabeta a II-a vor reveni copiilor săi.

„Îmi imaginez că acești câini vor fi îngrijiți de familie, cel mai probabil de Andrew”, a adăugat Seward.

Vezi și Regina Marii Britanii este devastată de durere după pierderea unui cățel corgi. A fost răpus de cancer

Citește și:

Adriana Bahmuțeanu, detalii despre nunta cu George ”Americanul”. Unde va avea loc evenimentul și ce greutăți întâmpină

Andreea Tonciu a fost operată de urgență! Primele declarații: „Am zis că mor”. De la ce i s-a tras totul. Se poate întâmpla oricui!