Iată că tratamentele și-au făcut efectul, artistul se simte mai bine și chiar a fost externat din spitalul Județean Arad, acolo unde a fost internat în urmă cu două săptămâni.

Benone Sinulescu a fost internat pe 10 iulie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad, acolo unde a fost supus mai multor seturi de analize medicale. Inițial, artistul a fost dus de către soția sa la un centru de îngrijiri paleative.

Ionuț Pavel, fostul impresar al artistului, a alertat opinia publică, susținând faptul că starea maestrului se înrăutățise, el fiind transferat ulterior la secția UPU a Spitalului Județean Arad. După două săptămâni de îngrijiri, medicii Spitalului Județean din Arad au hotărât să-l externeze pe artist, chiar dacă la un moment dat se pusese problema unei intervenții chirugicale. Impresarul Ionuț Pavel a spus că chiar Raed Arafat i-ar fi propus soției artistului să meargă să-l opereze la Timișoara, dar ea a refuzat.

„Benone este acasă de câteva ore şi e conştient şi întremat!”, a sunat singura declaraţie pe care partenera de viaţă a lui Benone Sinulescu a dorit să o facă, pentru Playtech.

La rândul său, directorul medical al Spitalului Judeţean Arad, medicul Lenuţa Timiş, a declarat că Benone Sinulescu a părăsit joi spitalul într-o situaţie mult diferită faţă de cea în care sosise în după-amiaza zilei de sâmbătă, 10 iulie. „Pacientul a plecat de la noi într-o situaţie mult mai bună decât a sosit. De acest lucru pot să vă asigur”, a declarat medicul pentru Playtech.ro.

Le-o fi frică si atunci l-au trimis acasă

La rândul său, Ionuț Pavel s-a arătat uimit de faptul că medicii din Spitalul Județean Arad au decis să-l externeze după doar două săptămâni pe maestru.

“Se cam spală pe mâini, după câte văd. Le-o fi frică si atunci l-au trimis acasă. Acum să-și asume dacă mâine moare. L-au trimis într-un loc mai puțin pregătit să îl primească decât atunci când era în centrul de îngrijiri paleative.

Un gest ca ăsta seamănă cu a arunca pisica. Ei acum nu mai pot fi trași la răspundere și nu mai sunt obligați să-l opereze. Puteau măcar să transmită analizele lui la Timișoara”, a declarat Ionuț Pavel, în exclusivitate, pentru Click!

În plus, profesorul Anton Hadăr, un bun prieten al lui Benone Sinulescu, a spus că soţia artistului ar fi dorit ca medicii de la Arad să-l mai ţină în spital.

“Medicii au ajuns la decizii distincte şi doar unul ar fi dorit să-l opereze, dar acela nu e chirurg cardiovascular. Soţia ar fi dorit să-l mai ţină internat.

Eu însumi fac apel la conducerea spitalului din Arad să-l mai ţină până se găseşte o soluţie mai bună. S-a apelat şi la medici din Franţa. Diagnosticul nu e atât de clar, dar problemele lui pleacă de la carotidă. Ambele artere sunt infundate. Aici dacă s-ar interveni, s-ar produce o irigare mai buna a creierului”, a spus Anton Hadăr, pentru România TV.

Vezi și Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Benone Sinulescu: ”Are mai multe afecțiuni”

Citește și:

Tu știi ce copii frumoși are Cove? La 7 și, respectiv, 12 ani, aceștia știu deja ce meserii vor avea

Dan Bittman: ”Sunt un talent care a adus milioane sub formă de taxe statului român”