Scriitorul Omid Scobie, unul din autorii cărții “Finding Freedom”, o biografie despre ducii de Sussex, care se bucură de un succes uriaș, dezvăluie ce s-a întâmplat între prințul William și prințul Harry după ce mezinul familie regale a anunțat că el și soția lui se retrag din familia regală.

Scobie  susține în paginile cărții că William și Harry nu și-au mai vorbit timp de două luni după marele anunț și că și în prezent de abia dacă mai schimbă două vorbe.

Într-un interviu acordat la tv, scriitorul susține că Prințul William a fost de-a dreptul furios pe fratele său mai mic, după ce acesta și-a anunțat planurile legate de părăsirea Familiei Regale. 

„Cred că răceala dintre frați a crescut din ce în ce mai mult. Vor avea nevoie de ceva timp ca să-și vindece rănile”, a spus Omid pentru The Sun.

 William s-a simțit rănit de gestul fratelui său, mai ales că Harry nu a vorbit cu el deloc despre planul lui. Mai mult, William s-a simțit și dezamăgit de gestul roșcovanului.

„El nu e doar un frate, este de asemenea și viitorul rege și a simțit că Harry a distrus reputația familiei”, a mai adăugat acesta.

 Mai mult, Omid Scobie susține că nici relația dintre Kate Middleton și Meghan Markle nu a fost vreodată una prea grozavă, tensiunile dintre ele adâncindu-se pe parcursul sarcinii americancei. Aparent, Kate și Meghan nu vorbesc niciodata direct și  relația lor nu a făcut vreun progres de când s-au cunoscut.

Un alt motiv de neînțelegere între cele două cupluri ar fi fost și faptul că William și Kate nu i-au susținut pe ceilalți doi în lupta lor cu tabloidele britanice, Meghan fiind ținta lor constantă.