Concret, Antonia este mormonă, iar Alex Velea, ortodox.

Religia cântăreței, populară mai ales în America, este foarte strictă. Multe dintre lucrurile pe care noi le facem în mod normal, în această religie sunt strict interzise.

Iubita lui Alex Velea nu are voie să consume alcool sau cafea, nu are voie să fumeze și trebuie să ofere o anumită donație Bisericii Mormone din România.

„Când am avut cinci ani m-am mutat în Utah și apoi, la 12 ani, m-am mutat în Las Vegas, unde am stat până la 18 ani”, spunea Antonia despre trecutul ei.

Antonia ar fi fost exclusă din Biserica Mormonă

Totuși, Antonia ar putea să nu mai facă parte în prezent din comunitatea mormonă. Biserica a penalizat-o pentru faptul că s-a căsătorit cu un bărbat catolic într-o biserică din același rit și și-a botezat fetița tot… catolică. Este vorba despre prima sa căsătorie, terminată între timp cu un divorț.

„E un mare păcat ce a făcut ea. Şi că a pozat goală şi că s-a măritat cu un bărbat catolic. Dacă s-a căsătorit cu un catolic, Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă nu o mai recunoaşte.

Dacă voia să rămână mormonă, trebuia să-şi aducă soţul să se boteze, să primească cele şase învăţături, discuţii, cum se spun la noi, şi, după un an, se puteau căsători.

Noi nu recunoaştem familiile mixte. Şi copilul e botezat tot la catolici”, declara atunci preotul bisericii unde mergea, pentru Click!.

„Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă” sau ,,Biserica Mormonă” este un lăcaș creștin întemeiat de Joseph Smith în anul 1830. Aceasta are peste 15 milioane de adepți în toată lumea, iar sediul central se află în orașul Salt Lake, Utah, în SUA.

Mormonii se consideră creștini, dar, cu toate astea,susțin că nu fac parte din tradițiile ortodoxe, catolice sau protestante. Ei cred în patru cărți scripturale care se numesc „lucrări canonice” ale Bisericii.

Nici Mihai Bendeac nu mai este ortodox

Într-o țară în care majoritatea populției este ortodoxă, puțini știu că Mihai Bendeac este în prezent scientolog, la fel ca celebrul Tom Cruise.

„Având în vedere că am renunțat la religia ortodoxă în urmă cu ceva ani, multă lume mă întreabă dacă mai cred în Dumnezeu și dacă am îmbrățișat altă religie. Nu am o problemă cu a răspunde. Îl iubesc pe Dumnezeu. Acesta a fost motivul pentru care am renunțat la o religie care îl folosește…

Nu, nu am îmbrățișat „altă religie”. Nu cred în ideea de religie. Dar pot spune, clar și apăsat, că scientologia mi-a schimbat viața. În ce mod? Dacă vă spun că tot ce vreau se împlinește, mă credeți?”, a mărturisit el în urmă cu ceva timp.

Vezi și Mihai Bendeac, discurs vehement despre ortodoxie, după ce a renunțat la ea în urmă cu 15 ani: ”Mi-e milă de voi!”

Citește și:

Ada Dumitru scrie un jurnal cu dezvăluiri despre Survivor: „Eram neagră și sălbatică. Aveam privire de om sălbatic”

Lora, dezvăluirile momentului despre sarcină