Ducesa de Sussex, născută în Los Angeles,  a fost nevoită să-și modifice radical stilul de viață de când a devenit soția prințului Harry. Deși până acum a încălcat în mod regulat protocolul regal, când va deveni mamă trebuie să respecte âteva tradiții importante pentru familia regală britanică, potrivit gala.fr.

 

Meghan va naște cu un ginecolog obstetrician oficial ales de casa regală. Până în 2013, cel care se ocupa de naşterile regale era Marcus Setchell, care era şi medicul reginei Elisabeta a II-a. Acesta a ieşit la pensie după naşterea prinţului George, cel mai mare dintre fiii prinţului William cu Kate Middleton, iar funcţia a fost preluată de medicul Guy Thorpe-Beeston. Acesta va fi asistat de mai multe moaşe, toate obligate să păstreze confidenţialitatea.

După ce bebelușii regali se nasc, prima persoană care este informată despre acest lucru este regina. Potrivit protocolului regal, Alteța sa Regală trebuie să știe chiar înaintea bunicilor.  Informarea se va face prin telefon, dar înainte se făcea prin intermediul unui bilet scris de mână. Un anunţ oficial va fi afişat şi pe un panou instalat în faţa palatului Buckingham.

Naşterea bebeluşului va fi salutată cu 62 de salve de tun, trase de la Turnul Londrei. Alte 41 de salve vor fi trase din Green Park.

Regina va afla prima de venirea pe lume a bebelușului

După naştere, cuplul regal îşi prezintă public bebeluşul pe scările maternităţii. Nu se cunosc detalii despre ţinuta mamei, dar bebeluşul este întotdeauna învelit într-o păturică produsă de compania G. H. Hurt & Sons, cu sediul la Nottingham. Însă, Meghan a lăsat de înțâeles că ar vrea să sară peste această tradiție.

Prenumele bebeluşului este anunţat de obicei la cel puţin două zile de la naştere, deşi nu există un motiv oficial pentru acest obicei. În mod tradiţional, bebeluşii regali primesc trei-patru nume. Așadar, Meghan și Harry nu au voie să dezvăluie sexul sau numele copilului înainte de naștere.

La naştere, bebeluşii nu au titluri regale, primind doar apelativul lord/ lady. Regina Elisabeta a II-a este cea care decide apoi titlurile pe care le va primi micuţul.

Botezul regal este oficiat de şeful Bisericii Anglicane, Arhiepiscopul de Canterbury, în prezent Justin Welby. Bebeluşul va purta o ţinută tradiţională de botez. Timp de opt generaţii, 62 de bebeluşi au purtat-o pe cea a reginei Victoria, creată în 1841. Din 2013, bebeluşii poartă o replică a rochiţei, deja prea uzată.

Părinţii nu au custodie oficială asupra copiilor, în urma unui decret al prinţului George I, emis în 1717, potrivit căruia tutela bebeluşilor regali este deţinută de suveranii Marii Britanii, respectiv, în prezent, regina şi prinţul consort Philip.

Prinţul Harry, în vârstă de 34 de ani, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi fosta actriţă americană Meghan Markle s-au căsătorit în mai 2018, iar peste câteva zile vor deveni pentru prima dată părinți.