Orice sportiv de performanță are dreptul, la cerere şi cu confirmarea Ministerului Tineretului şi Sportului, la o rentă viageră. Astfel, conform mts.ro, Nadia primește lunar o pensie specială din partea statului român pentru rezultatele deosebite obținute, respectiv suma de 13.149 lei, scrie Libertatea.ro.

În topul celor mai generoase pensii pentru sportivi se află cele primite de Veronica Cochelea (canotaj) – 15.080 lei, Nadia Comăneci (gimnastică)  – 13.149 lei şi Daniela Silivaş (gimnastică) – 13.149 lei.

Citește și:  Un mare artist de la noi a fost abandonat de tată. L-a căutat, l-a găsit, dar părintele lui nici nu vrea să-l vadă. Drama prin care trece

Povestea Nadiei a început într-un apartament din Onești. S-a născut pe 12 noiembrie 1961, iar părinții, Gheorghe și Ștefania-Alexandrina Comăneci, au botezat-o după „Nadejda”, eroina unui film. Tradus în limba română, „Nadejda” înseamnă „Speranță”.

La 14 ani, Nadia a devenit prima gimnastă care a obținut scorul perfect la Jocurile Olimpice, nota 10! Nadia va fi pe veci legată de Olimpiada canadiană. E concursul care îi definește nu doar cariera, ci și viaţa. Atunci a obținut șapte note maxime, începând cu exerciţiul impus de la paralele, scrie Libertatea. Tabela a arătat atunci 1.00, așa fusese proiectată, nimeni nu credea că se vor acorda calificative maxime.

Nadia Comăneci locuiește în SUA

Nadia, care trăiește la ora actuală în Statele Unite, alături de soțul ei, Bart Conner, și de fiul lor, Dylan, a povestit în urmă cu câțiva ani pentru The New York Times cum s-a simțit când a obținut prima nota de zece din istoria gimnasticii.

„Când ai 14 ani nu realizezi ce înseamnă Jocurile Olimpice. Nu știam că nimeni nu luase nota zece până atunci, eu eram fericită că făcusem un exercitiu bun. Nu mă așteptam să iau 10, pentru că mi s-a părut că la antrenamente am evoluat mai bine.

Am văzut tabela și mi-am întrebat o coechipiera de ce arată nota 1 și ea mi-a spus că probabil e 10, dar nu pot să-l afișeze. Am început gimnastica pentru îmi place acest sport, nu pentru că voiam să fiu campioană olimpică, nu am vrut să fac istorie, am vrut să fiu cea mai bună”, a spus Nadia, care a și reușit ceea ce și-a propus.

Citește și: